İzmir'in su sorunu çözülüyor

Su sorununu çözmesi planlanan Gördes Barajı isale hattı 10 Ekimde açılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÖLMARMARA - İzmir'in su sorununu çözmesi planlanan Gördes Barajı isale hattı 10 Ekimde açılıyor. Hattın açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

Toplam su hacmi 450 milyon metreküp olan Gördes Barajı'nın yüzde 25 doluluğa sahip olduğu ve barajda 120 milyon metreküp su bulunduğu bildirildi.

Yapımı için 70 milyon lira ödenek ayrılan isale hattının uzunluğunun ise 35,5 kilometre olduğu belirtildi.

Su tutmaya 30 Kasım 2008'de başlayan Gördes Barajı'nın isale hattı temeli, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldıkları törenle 22 Mayıs 2009'da atılmıştı.

Gördes Barajı ishale hattı temel atma töreninde Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bitirme tarihini "9 Eylül 2010 saat 9.59" olarak açıklamıştı.

Barajın DSİ tarafından, isale hattı ve arıtma tesisinin proje ve inşaatının ise İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına karar verilmişti. Büyükşehir Belediyesinin isale hattı proje hazırlama hizmetlerini zamanında yetiştirememesi üzerine Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bu işin DSİ tarafından yapılması karara bağlanmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir