İzmir'in tanıtımı için üzerimize düşeni yapacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, EXPO'ya aday olan İzmir'in adaylık sürecini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir'in dünyaya tanıtılması için Başbakanlığın, Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım fonlarıyla üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri (İZFAŞ), İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve sektör temsilcilerinin desteğiyle düzenlenen, Ayakkabı Kış 2011-30. Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Günay, ayakkabı sektörünün İzmir'de önemli bir sektör olduğunu, ancak büyüklüğü karşısında gelirinin azlığının şaşırttığını belirterek, geliri daha yukarı çekmek için Türkiye ve İzmir yöneticileri olarak beraber çalışacaklarını söyledi.

Günay, İzmir'de önemli gelişmeler olduğu gibi eksiklerin de olduğunu, bu eksikliklerin genel ve yerel yöneticilerce çözülmeye çalışılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Seçim sürecinde açıklanan projeler var. Bence EXPO bu süreçte açıklanan en önemli projedir. Bu sadece İzmir'in projesi değil, Ege Bölgesi'nin, hatta Türkiye'nin projesidir. İzmir'in tanıtımı için büyük bir fırsat. Ayakkabı sektörü, gelinlik sektörü... İzmir'in dünyaya tanıtılması için Başbakanlığın, Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım fonlarıyla üzerimize düşeni yapacağız.

Tanıtım olmadan hiçbir şey olmuyor. Tanıtım konusunda ne gerekiyorsa İzmir'i, bu değerleri dünyaya tanıtmak için elimizden geleni yapma konusunda burada taahhütte bulunuyorum. İzmir, Türkiye'de yeni bir gelişme ışığını yakabilecek bir alan. Bu konuda işbirliğine ihtiyaç var."

Bu konularda ilginizi çekebilir