İZODER'den yanan hastane ile ilgili çarpıcı iddia

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, dün gerçekleşen hastane yangını için "Mevzuata aykırı bir biçimde burada yanıcı bir malzeme olan köpük kullanılmış." iddiasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesin'de yaşanan büyük yangınla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu yaşanan olayın ikinci yangın vakası olduğunu belirten Ertuğrul Şen, "26 Eylül 2011 yılında hastane binası yapılırken yangın çıkmıştı. O dönem yine olay yerine gitmiştim. Aynı sıkıntıları gördüm, aynı tespitleri yaptım. Hatta beni sen kimsin diyerek şantiyeden kovdular." dedi.

Basına da konuyla ilgili açıklama yaptıklarını aktaran Şen, ancak geçen süreçte yaptıkları tespitlerin uygulanmadığını gördüklerini kaydetti. Hastanenin 21 metre yüksekliğe sahip 4 bloktan oluştuğunu aktaran Şen, "21 metre yükseliğe sahip yapılar yüksek bina kategorisine giriyor. Bugünkü tespitimizde yine 2011'le aynı. Bizim tespitlerimizden sonra yapılan bu yeni blokta yanıcı malzemeler kullanılmış. Yüksek yapıların çoğunda giydirme cephe kullanılır. Bu tür yapılar yapılırken yanıcı malzemelerin kullanılması kesinlikle yasaktır. Bu ister yalıtım malzemesi olsun, ister estetik amaçlı dış kaplama malzemesi olsun bunların ya hiç yanmaz, ya da zor yanıcı malzemeler sınıfından seçilmesi gerekir. Bunların hiç birine dikkat edilmemiş. Mevzuata aykırı bir biçimde burada yanıcı bir malzeme olan köpük kullanılmış. Yani giydirme malzeme seçimi, yalıtım malzeme seçimi, aradaki boşluk ve yine kullanılan baştan aşağı bir yanlış malzeme seçimi söz konusu." diye konuştu.

Burada neden buna izin verildiği, denetimde bir aksaklık mı var? Bütün bunlara bakılması gerektiğini aktaran Şen, bütün bunların denetimde bir aksaklık olduğu fikri uyandırdığını söyledi.

Şen, yangının itfaiyenin zamanında müdahalesiyle binanın kül olmaktan kurtulduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir