İZTO'da seçimlerden bütün adaylar umutlu çıktı

Mevcut başkan Ekrem Demirtaş'a karşı 3 adayın yarıştığı İzmir Ticaret Odası'ndaki seçimin galibi 11 mayıstaki toplantıda belli olacak. Demirtaş, 76 komiteden 60'ını kazandıklarını ifade ederken, diğer 3 aday Nasır, Özçifçi, Aztekin de seçim sonuçlarından

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) 76 meslek komitesi meclise girecek temsilcilerini belirlemek için önceki gün seçime gitti. İZTO seçiminde 76 sandık kuruldu ve 20 bin üye oy kullandı.  Yoğun katılım nedeniyle seçimin yapıldığı Halkapınar Spor Salonu'na bağlanan ana arterlerde trafik kitlendi.

Trafikteki gerginlik salona da yansıdı. Seçim, meslek komiteleri arasında kıyasıya rekabetle geçti.  54 meslek grubunda iki liste, 8 meslek grubunda ise üç liste yarıştı. 
Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olan 4 isim;  İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 13. Grup İçecek Meslek Komitesi'nden oyunu kullanırken; Necip Nasır 67. Grup Bina Yapım ve Onarım Meslek Komitesi; Salih Özçifci 39. Grup Bilişim Meslek Komitesi ve Metin Aztekin ise Dayanıklı Tüketim Malları Meslek Komitesi'nden oyunu kullandı. Ekrem Demirtaş, girdiği her iki meslek grubundan da meclise girerken, diğer adaylar;  Salih Özçiftçi bilişim, Necip Nasır bina inşa onarım, Metin Aztekin de beyaz eşya gruplarında rakiplerine fark attı. İZTO Yönetim Kurulu üyeleri Vahdet Sarıkaya ve Fatih Dalan'ın meclise girememesi seçimin sürprizi oldu. 

İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, araç satış ve oto servis gruplarında seçime girdi. Özpoyraz sadece oto servis grubundan meclise girmeyi başardı. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi de hem tekstil hem dış ticarette meclise girdi. Eskinazi'nin yerine tekstilde Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler girecek. İTO Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu da iki grupta birden meclise girdi. Seçimlerde  Demirtaş'ı destekleyen listelerin bir çoğu turkuvaz mavisini, Ortak Akıl Grubu'nun listeleri turuncu rengi, Necip Nasır ise bina yapım onarım grubunda krem rengini tercih etti.

Başkanlık hesapları 11 mayısa kaldı

Sandıklar açıldıktan sonra adaylar sonuçları yorumladı: İZTO'ya yakışan bir seçim oldu diyen Demirtaş, "Seçimden önce, muhalif olduğunu belirtenlerin en fazla 20 komite alabileceklerini söylemiştim. Şu anki durumda 60 komite bizi destekleyen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Geri kalan 16 komitenin 9'u radikal komite. Onun dışındaki komitelerde konuşabileceğimiz ılımlı arkadaşlarımız var" dedi. Demirtaş'ın muhalifleri  Nasır, Özçifçi, Aztekin birlikte güçbirliği gösterisinde bulunurken, Necip Nasır, İzmir'in değişim talebinin seçim sonuçlarına yansıdığını ifade etti. Ortak Akıl Grubu'nun adayı Salih Özçiftçi ise , "Değişim talebi sandığa yansıdı. Bundan sonraki süreci iyi değerlendirmek için çalışacağız" dedi. Özçiftçi, seçim sonuçlarının ardından aynı grupta yer aldığı Cemal Elmasoğlu ve kalabalık bir grupla pasta keserek kutlama yaptı. İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Meclis Başkanlığı seçimleri ise 11 Mayıs Cumartesi günü İZTO'da yapılacak. Seçimler boyunca yaklaşık 20 sağlık personeli ve 4 ambulans görev yaptı. Kimi zaman gerilim yaşanan seçimler boyunca yaklaşık 500 güvenlik görevlisi sıkı önlem aldı, üst araması yaptı. 90 yaşında oyunu kullanmak için gelen Semih Aktaş'a İTO Başkanı Demirtaş plaket verdi.

Balıkesir Ticaret Borsası'nda Faruk Kula güven tazeledi

Tek liste ile gerçekleştirilen Balıkesir Ticaret Borsası Genel Kurulu'nda mevcut başkan Faruk Kula 106 oy ile yeniden başkanlığa seçildi. Bir diğer güven tazeleyen de Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Sefer Göçer oldu. Gönen Ticaret Odası'nda mevcut başkan Hasan Özçağlayan ve Hasip Osman arasında geçen seçim yarışında  ise 7 sandıktan 6'sını kazananalarak Özçağlayan ipi gögüsledi.

Yalova'da Özel 4 yıl daha başkanlık görevine talip

Gülay SOYDAN PEHLEVAN

YALOVA - Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkaı Celal Özel, yarın yapılacak seçimde yeniden başkanlık görevine talip olduğunu açıkladı. Özel, hali hazırda stratejik planları yapılmış, iş planları oluşturulmuş 100'e yakın projeyi hayata geçirmek için destek istedi. Son 4 yıldır yıldız projelerle Yalova ticaret hayatına önemli bir ivme kazandırdıklarını belirten Özel, "Gebze-Bursa hattı 2015 yılında açılacak. Avrupa'nın en büyük, dünyanın 2. büyük yatırım projesi Yalova'yı marka şehir haline getirecek. Köprü ve otoyol projesi ilk gündeme geldiğinden beri strateji ve planlama geliştirdik" diye konuştu.

Yalova'yı 1 milyar dolar ihracat yapan iller arasına katma hedefi doğrultusunda liman projesinin talepçisi olmaya devam edeceklerini kaydeden Özel, "Yalova'ya 5 OSB daha kurmayı istiyoruz. Yalova Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, Yalova esnafının ekonomik ve rekabet gücünün artırılması için kümelenme projesi, finansal destek fonlarının yılık yaklaşık 100 Milyon TL'ye ulaştırılması;  çiçek sektöründeki firmaların en az 100 milyon dolarlık çiçek ihracatı yapması; en az bir meslek lisesi projesinin daha Yalova'ya kazandırılması; Yalova'ya Vakıf Üniversitesi kurulması için çalışmalara başlanması; tersane bölgesinin tam kapasiteye ulaştırılması ve Yalova Kalıcı Fuar Alanı hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni dönemde yeni binamızla hizmet vermek istiyoruz" açıklamasını yaptı.