Jandarma Uzman Çavuş'a son görev

Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Suat Yalçın'ın cenazesi törenle toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KIRIKKALE - Siirt'in Baykan ilçesinde, teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Suat Yalçın'ın cenazesi, Kırıkkale'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi, önce Osman Gazi mahallesindeki babaevine getirildi. Şehidin babası, annesi ve kızkardeşleri, cenazeyi gözyaşları içinde karşıladı. Cenaze, daha sonra askeri bir ambulansla Kırıkkale Nur Camii'ne getirildi. Şehidin cenazesiyle birlikte Kırıkkale'ye gelen Şehit Uzman Çavuş Suat Yalçın'ın acılı eşi, camide namaz sırasında ağıtlar yaktı. Çevresindekilerin güçlükle yatıştırmaya çalıştığı acılı eş baygınlık geçirdi. Kırıkkale Müftüsü Osman Şarklı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu.

Şehidin annesi, babası, kızkardeşleri ve eşi, top arabasının yanından ayrılmayarak Cumhuriyet Alanı'na dek kortejle birlikte yürüdü. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Şehidin cenazesi, daha sonra Kırıkkale Şehitliği'ne getirilerek, tekbirlerle toprağa verildi. Nur Camii'ndeki Cenaze törenine, Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa Kemal Alataş, Jandarma Okulları Denetleme Başkanı Korgeneral Osman Eker, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alpaslan Evren ile diğer kimi subaylar ve askerler, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve kimi bürokratlar, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.