Japonya faiz oranını değiştirmedi

Japonya merkez bankası yüzde 0,1 olan gösterge faiz oranını değiştirmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO  - Japonya Merkez Bankası (BoJ) yüzde 0,1 olan gösterge faiz oranını değiştirmedi.

BoJ'un 9 üyeli para politikası kurulu, beklentiler doğrultusunda oy birliğiyle yüzde 0,1 olan gösterge faiz oranında değişikliğe gitmedi.

BoJ'den yapılan açıklamada, ''ekonomik görünüme ilişkin risklerle ilgili, deprem felaketinin Japon ekonomisi üzerindeki etkileri konusunda yüksek seviyeli belirsizlik söz konusu'' olduğu belirtildi.

Japon ekonomisinin depremin etkisine bağlı olarak özellikle üretim olmak üzere aşağı yönlü baskı altında bulunduğuna işaret edilen açıklamada, ekonominin bazı toparlanma işaretleri gösterdiği ve bu mali yılın ikinci yarısında makul toparlanma aşamasına girmesinin beklendiği ifade edildi.

6,2 milyar dolarlık kredi hattı oluşturuldu

BoJ ayrıca küçük işletmelere destek için 6,2 milyar dolar tutarında yeni bir kredi hattı oluşturulduğunu da açıkladı.

Düşük faizli kredi olanağı, özel sektör bankalarının çevre, enerji, sağlık ve turizm gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere kredi vermesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketi ülkenin kuzeydoğusundaki birçok fabrikanın devre dışı kalmasına yol açarak ekonomide ciddi zararlara yol açmıştı.

Deprem ve tsunami felaketinin sonuçları dünyanın üçüncü büyük ekonomisindeki olumsuz etkisini ocak-mart çeyreğinde göstermiş, söz konusu çeyrekte ekonomi yıllık bazda yüzde 3,5 daralmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir