Japonya ile görüşmeler haftaya başlayacak

Yıldız, Sinop'a yapılması planlanan nükleer santral için önümüzdeki hafta Japon heyetiyle görüşmelerin başlayacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop'a yapılması planlanan nükleer santral için önümüzdeki hafta Japon heyetiyle görüşmelerin başlayacağını bildirdi. Yıldız, 2016 yılında Dünya Enerji Konseyi Kongresi'nin Türkiye'de toplanmasıyla alakalı mektubu gönderdiklerini ve resmi daveti yaptıklarını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Chirtoph Frei ile Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden'i makamında kabul etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Sinop'a yapılması planlanan nükleer güç santrali konusunda Kurban Bayramı öncesinde Güney Kore'de son bir toplantı yaptıklarını ve toplantıdan çıkan sonuçları da kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Japon heyetiyle görüşmelerin önümüzdeki hafta başlayacağını belirten Yıldız, diğer ülkeler için de uluslararası nezakete uygun olarak gelen teklifleri değerlendirecek ekiplerin bulunduğunu söyledi.

Yıldız, "Şu anda 3 ayrı ekip, 3 ayrı alanda çalışıyor. TAEK'ten, Dış İlişkiler Başkanlığından, Enerji İşleri Genel Müdürlüğünün dahil olduğu çok geniş katılımlı ekiplerimiz var. Bu çalışmaları kısa sürede tamamlamak zorundayız. Nükleer santral konusunda kaybedilen zamanları mutlaka telafi etmemiz lazım" diye konuştu.

Dünya Enerji Konseyi Kongresi

Yıldız, 2016 yılında Dünya Enerji Konseyi Kongresi'nin Türkiye'de toplanmasıyla alakalı mektubu gönderdiklerini ve resmi daveti yaptıklarını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Chirtoph Frei ile Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden'i makamında kabul etti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir