Japonya'da KOBİ bankası battı

Küçük işletmelere kredi veren Incubator Bank iflas etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya'da küçük işletmelere kredi veren Incubator Bank iflas etti.

Finansal Hizmetler Kuruluşu (FSA), küçük işletmelere kredi olanağı sağlamak için 2004 yılında kurulan bankanın iflas ettiğini, bankanın kontrolünü devralması için Mevduat Sigorta Kurumu'nun görevlendirildiğini açıkladı.

Bankanın faaliyetlerinin durdurulduğunu bildiren FSA, mevduatın 119 bin 200 dolarlık (10 milyon yen) kısmına kadar garanti verileceğini belirtti. Böylece Japonya'da 1971 yılında mevduat sigorta sisteminin kurulmasından bu yana ilk kez bu sistem devreye sokulacak.

Incubator Bank Yönetim Kurulu, bugün yaptığı olağanüstü toplantıdan sonra FSA'ya, Ağustos ayı sonu itibarıyla borçlarının varlıklarının 2,14 milyar doları geçtiğini bildirdi.

Bankanın denetlenmesini engellediği iddiasıyla Temmuz ayında kurucusu ve bazı yöneticileri tutuklanan banka, Mart ayında sona eren mali yılda 60,8 milyon dolar zarar açıkladı.

Ağustos ayı sonu itibarıyla 6,98 milyar dolar mevduatı bulunan bankanın, 118 şubesi ve 113 bin kadar mevduat sahibi bulunuyordu. Mevduatı 10 milyon yeni geçen sadece 3 bin 560 mevduat sahibinin bulunduğu bankada, mevduat sahiplerinin yüzde 97'sinin paralarını alabileceği belirtildi.

Banka, gelecek hafta pazartesi günü ana bürosu ve 15 şubede Mevduat Sigorta Kurumu denetiminde faaliyetlerine başlayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir