Japonya'da yeni ekonomik teşvikler görüşülecek

Başbakan Kan ile Merkez Bankası Başkanı Shirakawa'nın pazartesi günü bir araya gelmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya Hükümeti, Yen'deki yükselişin ekonomik toparlanmayı tehdit etmesi nedeniyle yeni teşvikler üzerinde görüşmeye hazırlanıyor.

Hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Naoto Kan ile Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa'nın ekonomiyi canlandırmaya yönelik yeni teşvikler üzerinde görüşmek için Pazartesi günü bir araya gelmesi bekleniyor.

Ancak piyasadaki gelişmelere bağlı olarak görüşmenin daha erken bir tarihe alınabileceği belirtiliyor.

Sağlanacak bu yeni teşviklerin görece olarak az ve yeni harcamalar yerine fonların yeniden konumlandırılması olarak açıklanacağı tahmin ediliyor.

Nikkei Gazetesi'nin haberine göre, Japonya Hükümeti'nin uygulaması beklenen yeni teşviklerin arasında enerji tasarruflu elektronik ev eşyalarına uygulanan ve yıl sonunda sona ermesi planlanan teşviklerde sürenin uzatılmasının da yer alabileceği belirtiliyor.

Habere göre, ekonomiyi desteklemek amacıyla tüketici harcamalarının artırılması ve küçük işletmelere yönelik bir takım teşvikler oluşturulması planlanıyor.

Japonya Ekonomi Bakanı Satoshi Arai'nin Jiji ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, hükümet yeni teşvikler üzerinde Cuma günü görüşmeye başlayacak.

Parlamento, Mart ayında 2010-2011 dönemi için 92 trilyon yen tutarındaki rekor bütçeyi onaylamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir