Kaç polis intihar etti?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "2012 yılından itibaren kolluk personeli içerisinde yaşanan intihar ve intihara teşebbüs vakalarının sayısı kaçtır?" diye sordu. 

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde 3 yıldır görev yapan polis memuru 31 yaşındaki Kazım Bulakbaşı'nın ev arkadaşı tarafından evinde ölü bulunduğu ve Bulakbaşı'nın yanında 'Hiç kimseyi bu kadar sevmedim. Ölümümden hiç kimse sorumlu değildir. Herkes beni affetsin' yazılı not bulunduğu haberleri basına yansımıştır" diyerek şöyle dedi: 

"İntihar ettiği belirtilen polis memurunun ölümünün intihar olup olmadığı konusunda yapılan araştırmanın sonucu nedir? 
2012 yılından itibaren kolluk personeli içerisinde yaşanan intihar ve intihara teşebbüs vakalarının sayısı kaçtır? 
Kolluk personellerine düzenli olarak sağlık taraması ve özellikle psikolojik durum tespiti ve tedavisi için gerekli işlemler düzenli olarak yapılmakta mıdır? 
Mayıs 2013 dönemi itibariyle psikolojik rahatsızlığı bulunması veya psikolojik rahatsızlık yaşama tehlikesi nedeniyle görev yaptırılmayan kolluk personeli sayısı kaçtır? 
Son 10 yılda (yıllara göre dağılımı ile birlikte) görev başında işledikleri suçlar nedeniyle yargılanan ve fakat psikolojik rahatsızlığı bulunduğu gerekçesiyle ceza almayan ve cezasında indirim yapılan kolluk personeli sayısı kaçtır?"