Kaçak polis dağ evinde kıstırıldı

ABD'de 3 kişiyi öldüren eski polis dağ kulübesinde kıstırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
BIG BEAR LAKE  - ABD'de polis teşkilatından çıkarılması üzerine intikam yemini ederek 3 kişiyi öldüren eski polis Christopher Dorner'ın, bir dağ kulübesinde kıstırıldığı bildirildi. Yetkililer, Dorner'ın, kendisini yakalamak için harekete geçen 2 polise ateş açarak yaraladığını belirtti.
San Bernardino ilçesi Şerif Departmanı'ndan yapılan açıklamada, California eyaletine bağlı San Bernardino dağlarının güneyindeki bir kulübede kıstırılan Dorner'in yaraladığı 2 güvenlik görevlisinin uçakla yerel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.
Açıklamada, eşgali Dorner'e benzeyen bir kişi tarafından bir araç çalındığı ihbarı alan görevlilerin bölgede yaptıkları aramada hem aracı hem de Dorner olduğu sanılan kişiyi bulduğu belirtildi. Polisleri görerek ormana kaçan Dorner'ın, buradaki bir dağ kulübesine sığındıktan sonra peşindekilere ateş açarak 2 polisi yaraladığı bildirildi.
Konuya ilişkin bilgi veren bir polis, Dorner'ın girdiği dağ kulübesinde bulunan bir çifti bağlayarak rehin aldığının sanıldığını söyledi.
Eskiden donanmada yedek asker olan Dorner, kendisine siyahi olduğu için ayrımcılık yapılarak görev yaptığı Los Angeles Polis Teşkilatı'ndan (LAPT) uzaklaştırıldığını ileri sürmüştü. LAPT'ye savaş açtığını belirten Dorner, 6 Şubat'tan beri kanun kaçağı konumunda bulunuyor.
Dorner'ın, görev yaptığı polis teşkilatıyla sorunları 5 yıl önce, eğitim memuru hakkında, akli dengesi bozuk bir şüpheliye tekme attığını ilişkin aslı olmayan bir rapor hazırladığı gerekçesiyle teşkilattan atılmasıyla başladı.
Dorner, kendi Facebook sayfasında yazdığı öfke dolu bildirisi ile eski bir polis yüzbaşısının kızı ile nişanlısının öldürülmesi olayı arasında polisin bağlantı kuruması üzerine kanundan kaçmaya başladı.
"Gerçekleri ifşa ettiği için her şeyi, özellikle de temiz ismi elinden alınan bir kişinin neler yapabileceğini göreceksiniz. Uyuyan devi uyandırdınız" şeklindeki ifadelerin yer aldığı bildiri üzerine harekete geçen Los Angeles polisi, Dorner'ın hedefi olabilecek 50'yi aşkın aileyi koruma altına aldı.
Dorner'ın hedef listesinde ilk sırayı, Dorner'ı disiplin kurulunda temsil eden Los Angeles Polis Teşkilatı'nda görevli bir yüzbaşı olan Randal Quan alırken, ilk kurbanlarıysa Quan'ın 28 yaşında kızı Monica Quan ile nişanlısı 27 yaşındaki Keith Lawrence oldu.
Meksika'ya gitmek için başarısız bir tekne kaçırma girişiminin ardından Los Angeles'ın güneyindeki Corona bölgesinde geçen hafta yeri saptanan Dorner burada polisle girdiği çatışmada bir polisi başından yaraladı. Bu olaydan 20 dakika sonra da kırmızı ışıkta bekleyen iki polis memuruna ateş açan Dorner, tecrübeli bir polisi öldürdü, eğitimi altındaki diğer polisi de yaraladı.
Las Angeles Polis Şefi Charlie Beck, Dorner'ın siyahi olduğu için polis teşkilatında ayrımcılığa uğradığı iddialarını başlangıçta görmezden gelmiş, ancak daha sonra Dorner'ın polis teşkilatından atılması konusunda yeniden bir soruşturma açacağını söylemişti.
Beck, yeni soruşturma açma kararını, Dorner'ın gönlünü almak için değil, kentteki siyahilerin polise olan güvenini yeniden kazanmak amacıyla aldığını bildirmişti.