Kaçakçılık girişimi engellendi

Genelkurmay Başkanlığı, dün gece Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaşan 15-20 kişilik bir kaçakçı grubun, kaçakçılık girişiminin engellendiği duyurdu. Açıklamada, Suriye'ye ait helikopterin sınırdan döndüğü de yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'ndan Suriye'ye ait bir MI-17 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine hava muharebe devriye görevi icra eden iki F-16 uçağının bölgeye yönlendirildiğini, söz konusu hava aracının, sınıra beş deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi. 

Suriye helikopteri sınırdan döndü

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden iki F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir MI-17 helikopterinin Yayladağı/Hatay güneyinden Türkiye sınırına doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiği belirtilerek, söz konusu hava aracının, sınıra beş deniz mili kala bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edildi. 

Açıklamada ayrıca, dün gece saatlerinde 2. Hudut Alay Komutanlığı Akpınar Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, 15-20 kişilik bir kaçakçı grubun Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaştığının tespit edildiği belirtildi. 

Yapılan tespit üzerine bölgeye sevk edilen Akpınar Hudut Karakol Komutanlığından ani müdahale timinin "dur" ikazında bulunduğu ifade edilen açıklamada, ikaza uymayan şahısların, sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüs etmeleri üzerine, havaya uyarı ateşi açıldığı, bunun üzerine kaçakçıların Suriye tarafına, geldikleri istikamete doğru kaçtıkları, kaçakçılık girişiminin engellendiği kaydedildi. 

Yapılan açıklamada TSK unsurlarının faaliyetlerine de yer verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bir deniz karakol uçağı ile Ege'de keşif gözetleme uçuşu yaparken, bir adet CN-235 uçağı ile de Karadeniz'de gözetleme uçuşu, iki harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO görevleri, 21 harp gemisi ile de milli görevleri icra ettikleri belirtildi.  

Açıklamada, 6 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi", 2 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 1 bot ile de Türkiye-Suriye deniz hududunda sahil güvenlik görevlerinin yerine getirildiği kaydedildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir