Kaddafi NATO saldırısında yaralandı

İtalya Dışişleri Bakanı Frattini, Libya lideri Kaddafi'nin NATO saldırısında yaralandığını ileri sürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ROMA - İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin NATO saldırısında yaralandığını iddia etti. Libya yönetimi ise iddiayı yalanladı.

Frattini, Toskana'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Trablus'taki piskopos Giovanni Innocenzo Martinelli'nin Kaddafi'nin büyük ihtimalle Trablus dışında olduğunu ve hatta muhtemelen NATO saldırılarında vurulduğunu söylediğini bildirdi.

Frattini, İtalya'nın Corriere televizyonuna yaptığı açıklamada ise uluslararası baskının, Kaddafi'yi güvenli bir yere sığınmaya teşvik etmiş olabileceğini ve Libya rejiminin içten çökmesine yol açtığını ifade ederek, Libya liderinin, "Trablus'tan kaçtığı, ancak Libya'dan kaçmadığı" görüşünde olduğunu kaydetti. 

Franco Frattini, "Libya, çölleriyle birlikte büyük bir ülke" derken, Libya'da rejimin içten çökmesinin, arzu ettikleri bir durum olduğunu söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı, baskılara örnek olarak da Libya'nın havadan bombalanmasını, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Libya lideri Muammer Kaddafi ve yakınları hakkında soruşturma başlatmasını gösterdi.

Hayattayım mesajı

Libya lideri Muammer Kaddafi, televizyonda yayımlanan açıklamasında, karargahına yapılan NATO saldırılarını kınayarak, "Sizin ulaşamayacağınız bir yerdeyim" dedi.

Libya lideri, "NATO bombardımanı bana dokunmayacak, çünkü milyonlarca Libyalı beni kalbinde taşıyor" dedi.

Muammer Kaddafi, ayrıca bombardımandan sonra sağlık durumunu merak eden liderlere ve devlet başkanlarına teşekkür etti.

Neşesi yerinde

Kaddafi'nin sözcüsü Musa İbrahim, "Liderin maneviyatı yüksek. Neşesi yerinde. Gün be gün ülkeyi idare ediyor. Hiçbir şekilde yaralanmadı" diye konuştu.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Toskana'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Trablus'taki piskopos Giovanni Innocenzo Martinelli'nin verdiği bilgiye dayanarak, Kaddafi'nin büyük ihtimalle Trablus dışında olduğunu ve hatta muhtemelen NATO saldırılarında yaralandığını söylemişti.

Kaddafi'ye yakalama emri çıkacak

İspanya'da yayın yapan bir radyo, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) kaynaklarına dayanarak, UCM Savcılığının Pazartesi günü Libya lideri Muammer Kaddafi hakkında tutuklama emri isteyeceğini duyurdu.

Cadena Ser radyosunun haberinde, kaynakların ayrıca, savcılığın Kaddafi'nin oğlu ile istihbaratın başkanı için de tutuklama emri isteyeceğini söyledikleri bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir