Kaddafi'nin paraları muhaliflere verilecek

Paris'teki Libya konferansında Kaddafi'nin yurt dışında dondurulan mal ve para varlıklarından 15 milyar doların, Ulusal Geçici Konseyi'ne verilmesi kararı alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Paris'te bugün düzenlenen ve yaklaşık 60 ülkenin temsilcisinin katıldığı konferans sonunda, Muammer Kaddafi'nin yurt dışında dondurulan mal ve para varlıklarından 15 milyar doların, derhal Ulusal Geçici Konseyi'ne verilmesi görüşü benimsendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, basın toplantısında yaptığı konuşmada, ''Libya Ulusal Geçiş Konseyi temsilcileri bizden, Kaddafi'nin dondurulan para ve mal varlıklarının çözülmesini istedi. Konferansa katılan ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda 15 milyar doların Libyalı temsilcilere derhal verilmesi görüşü benimsendi. Biz, Libyalılardan çalınan paraların tekrar kendilerine geri vermek istiyoruz''dedi.

Kaddafi'nin tutuklanmasını talep eden Sarkozy, devrik liderinin yurt içinde veya dışında yargılanıp yargılanmayacağı konusundaysa Libya halkının kendisinin karar vereceğini duyurdu.

Kanada, Libya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımları kaldırdı

Kanada Başbakanı Stephen Harper, Kanada'nın, geçen şubat ayından bu yana Libya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımları, Libya halkına ve Ulusal Geçiş Konseyi'ne destek olmak amacıyla kaldırdığını açıkladı.

Kanada, Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ni, yeni hükümet seçilene kadar Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanımıştı.

Kaddafi'den gerilla savaşı çağrısı

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi, NATO'yu Libya'yı işgal etmeye ve petrolünü çalmaya çalışmakla suçladı.

Kaddafi, Suriye televizyonunda yayınlanan sesli mesajında, destekçilerine savaşın süreceğini söyleyerek, uzun bir direniş ve gerilla savaşı başlatma çağrısında bulundu ve NATO'yu Libya'yı işgal etmeye ve petrolünü çalmaya çalışmakla suçladı.

Muammer Kaddafi, "Onlarla her yerde savaşacağız. Ayaklarının altındaki toprağı yakacağız. İşgale karşı savaşmaya hazır olun. İşgalciler, uzun süre savaşmaya muktedir olmayacak. Düşmanı her yerde yenmek için çete ve gerilla savaşına, kentlerde savaşa ve her kentte halk direnişine hazırlanın" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir