Kadıköy'de gülen yine Fener

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin ardından Beşiktaş derbisinini de kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fenerbahçe Turkcell Süper Lig'de sezonun ikinci derbisinde ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde Portekiz'in FC Porto takımına sahasında 2-1 yenilerek  gruptan çıkma şansını yitiren Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı derbi maçta galip, gelip ligde zirve yarışından kopmamak için sahaya çıkarken Beşiktaş dün Trabzonspor'un puan kaybetmesinin ardından yeniden liderlik koltuğuna çıkmak istiyordu.

Fenerbahçe karşısında mücadeleye hızlı başlayan Beşiktaş, 11. dakikada köşe atışından gelen topta Selçuk'un golüne engel olamayınca 1-0 geriye düştü. Ancak özellikle sol tarafta Ekrem ile etkili ataklar geliştiren ve rakip kalede önemli gol pozisyonları yakalayan siyah-beyazlılar, 21. dakikada Nobre ile skoru eşitledi. Siyah beyazlı takım attığı gole fazla sevinemedi 27. dakikada Güiza Sarı lacivertli ekibi bir kez daha öne geçirdi. Özellikle defansta büyük hatalar yapan Beşiktaş 41. dakikada Cisse'nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra rakibi karşısında daha kontrollü bir futbol oynayan Fenerbahçe soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıdan gol çıkmadı

Karşılaşmanın ikinci bölümüne daha hırslı çıkan siyah-beyazlı ekip, hücumda etkili olmaya çalışırken defansta da rakibine çok büyük boşluklar verdi. Mustafa Denizli son çeyrekte Holosko ve Bobo ikilisini oyuna sürerken savunmadan da tavizler vermek zorunda kaldı.

Hücumda daha etkili oynamaya başlayan konuk ekip dafans güvenliğini de bırakınca Fenerbahçe pek çok pozisyon buldu ancak aradığı golü bulamadı. Karşılaşmanın son dakisı içinde Holosko ile Beşiktaş'ın bulduğu gol sahada soğuk bir hava estirirken, Holosko'nun golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrılarak Turkcell Süper Lig'de bu sezon Galatasaray derbisinin ardından Beşiktaş derbisinini de kazandı ve zirve yarışından kopmadı.