”Kadınımızı kıyafetine göre sınıflara ayıran çağ dışıdır”

Erdoğan, kadınlara şiddet uygulayan, el kaldıran, onları insanlık dışı muamelelere maruz bırakan her türlü yaklaşımın çağ dışı olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde kadınımızı, kızımızı kılık ve kıyafetine göre sınıflara ayıran her türlü anlayış da çağ dışıdır" dedi.

Erdoğan, Devlet Su İşleri Salonunda "Dünya Kadınlar Günü" çerçevesinde düzenlenen "GAP ve Kadının Güçlendirilmesi" panelinin açılışında konuştu.

"Ülkemizde kadınımızı, kızımızı kılık kıyafetine göre sınıflara ayıran her türlü anlayış da çağ dışıdır" diyen Erdoğan, kadınlara şiddet uygulayan, el kaldıran, onları insanlık dışı muamelelere maruz bırakan her türlü yaklaşımın çağ dışı olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bu toprakların adetlerinde, geleneklerinde, inançlarında, altını çiziyorum töresinde ve örfünde kendisi için istemediğini, başkasına reva görmek yoktur. Kim ki töre adı altında örf, adet, gelenek, inanç adı altında kadınlara insanlık dışı muameleyi reva görüyorsa o gaflet içindedir, delalet içindedir" diye konuştu.

Anneleri, anneliği kutsal gören, "Cennet anaların ayağının altındadır" buyuran bir medeniyetin mensubu olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizim kültürümüzde, bizim geleneklerimizde, bizim köklü medeniyetimizde ayrımcılığın hiçbir çeşidi yoktur. Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık çağ dışıdır. Kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, horlayan her türlü zihniyet çağ dışıdır. Kadın emeğini sömüren, kadınları istismar eden her türlü uygulama, tavır, yöntem çağ dışıdır. Kadınları, kızlarımızı sosyal hayattan, ekonomik hayattan özellikle ve özellikle eğitimden yoksun bırakan her türlü anlayış çağ dışıdır" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir