Kadınlar internete böyle bakıyor

Mutfak, annelik, lüks eşyalar, yaşam ve sağlık siteleri kadınların dikkatini en fazla çeken online konular arasında yer alıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası araştırma şirketi Gemius, hangi temadaki web sitelerinin kadın kullanıcılar arasında en çok ilgi gördüğünü araştırdı. Araştırmaya göre, kadınların en çok yemek tarifleri, sağlık sorunları, ebeveynlik ve kadınlara özel yaşam gibi konular içeren web sitelerine ilgili olduğu ortaya çıkıyor. 

Gebelik ve annelik ile ilgili kadın siteleri, yüzde 62'lik kadın ziyaretçi oranı ile Çek Cumhuriyeti'nde, yüzde 56 ile de Slovakya'da en popüler portallar oldu. Yaşam, yüzde 63'le Moldovalı ve yüzde 62'yle Türk kadınları için bir numaralı konu oldu. E-tarifler yüzde 64'le Bulgar kadınlar için en cazip online tema olurken, lüks eşyalar Macar kadın kullanıcılar arasında yüzde 59 ile en baskın orana sahip durumda. 

Ukrayna ve Polonya'da kadın internet kullanıcılarının çoğu sağlık üzerine online bilgilere  odaklanıyor. Bu tematik kategoride Ukraynalı kullanıcıların yaklaşık yüzde 62'si kadın iken, Polonya'da bu oran yüzde 63’lerde seyrediyor. 

Kadınların en çok ilgi gösterdiği web sitesi kategorilerini öğrenmek için kullanıcıların cinsiyetleri, seçilmiş bir web sitesinin belirli bir süredeki hedef ziyaretçi grubunun tüm ziyaretçilere oranlanması gibi bir yol izlenerek tespit edilmiştir. Analize, Gemius'un web kategorizasyonu ile ilgili araştırmalarını yürüttüğü ülkeler de dâhildir. 

Sunulan veriler, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın 30'dan fazla ülkesinde Gemius tarafından yürütülen, "gemiusAudience" adlı uluslararası bir araştırma projesinin,  Türkiye’de ise Gemius’un IAB Türkiye adına yürüttüğü IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması’nın sonuçlarından elde edilmiştir. Araştırma, internet kullanıcılarının sayısını tespitetmek, kullanıcıların sosyo-demografik profillerini belirlemek ve internet kullanım alışkanlıklarını tanımlamak amacındadır. Araştırma, ICC/ESOMAR kurallarına uygun olarak yürütülmektedir. 

Bu konularda ilginizi çekebilir