Kafes Eylem planı delilleri fos çıktı

"Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere suikast" davası sanıklarından Levent Bektaş’a ait delil olarak saklanan CD ve DVD’lerden özel fotoğraf çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- "Kafes eylem Planı" ve "Amirallere suikast" davası sanıklarından Levent Bektaş’ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda ele geçirilen CD ve DVD’de bulunduğu öne sürülen kanıtların düzmece olduğu, gerçekte burada sadece "özel fotoğraflar" bulunduğu iddia edildi. Bilişim suçları uzmanı Yalkın Demirkaya'nın raporunda “Bilirkişi olarak adlandırılan kişiler tarafından mahkemeye sunulan kanıtların, büyük ihtimalle raporu hazırlayanlarca üretildiği sonucuna varmaktayız.” ifadeleri yer aldı.

Uzun bir süredir mahkemede delil olarak saklanan CD ve DVD’nin, Bektaş’ın Avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz tarafından ABD’de konusunda uzman bir özel kuruluşta adli tetkiki yaptırıldı. CD ve DVD'yi inceleyen kuruluşun raporunda tutuklamalara esas olan delillerin tamamen düzmece olduğu belirtildi.

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK tarafından adli incelemesi yapılan ve içindeki gizli yazılım programlarında başta "Kafes eylem planı"nın şifrelendiği dosyalar olmak üzere çok sayıda gizli belgenin bulunduğu iddia edilen ve bu delilerle polisin operasyon başlatıp çok sayıda kişiyi tutukladığı davanın CD’lerinde özel fotoğraflardan başka bir şey bulunmadığı ifade edildi.

"Deliller hazırlayanlar tarafından üretildi"

ABD’de konusunda uzman beş kişilik emniyet kökenli bilişim suçları uzmanı araştırma ekibinin on gün gece gündüz çalışarak hazırladığı bin sayfalık raporu hazırlayan bilişim suçları uzmanı Yalkın Demirkaya’nın raporunda delillerin, tutuklamalara esas olan CD ve DVD’nin raporunu hazırlayanlar tarafından üretildiği iddia edildi, Demirkaya’nın raporunda şu görüşlere yer verildi:

“Bilirkişi olarak adlandırılan kişiler tarafından mahkemeye sunulan kanıtların, büyük ihtimalle raporu hazırlayanlarca üretildiği sonucuna varmaktayız.”

Kes-yapıştır işlemi

Demirkaya hazırladığı raporda, önceki raporları hazırlayanların adli bilişim uzmanı vasfı taşımadığını iddia ederek, “Bu kişilerin oluşturduğu rapor, adı belli olmayan kimi yazılımlardan kimi bölümlerden yapılan kes/yapıştır işleminden başka bir şey değildir. Uluslararası standartlarda değerlendirildiği takdirde, bu rapordaki beyanlar ancak gülünçtür. Bu kadar önem haiz eden bir soruşturma için bu kişilerin kimler tarafından ve neden seçildikleri merak konusu olmalıdır. Türk Emniyet Teşkilatı’nda burada yapılan işe göre çok daha iyi ve çok daha ciddi bir iş yapabilecek adli bilişim uzmanları mevcuttur” dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir