Kafes Eylem'deki delillerin tamamı isteniyor

Malatya'daki Zirve Yayınevi' davası 3 Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davaya bakan mahkeme heyeti "Kafes Eylem Planı" dosyasında bulunan delillerin tamamının istenmesine karar verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen aradan sonra duruşmaya devam edildi. Ara kararında, müdahil ve sanık avukatlarının talepleri değerlendirildi.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada da gündeme gelen "Kafes Eylem Planı"yla ilgili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyada bulunan tüm delillerin istenmesine karar verdi. Kararda,  "deliller incelendikten sonra dava dosyalarının birleştirilip birleştirilmeyeceğine karar verilmesi" ifadesi yer aldı.

Mahkeme heyeti ayrıca müdahil avukatların talebi üzerine Amasya'da tutuklu bulunan ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki Hrant Dink  davasında tanık olarak dinlenen Erhan Özel'in hangi suçtan ceza evinde bulunduğu ve ceza evine giriş tarihinin istenmesi konusunda karar aldı.

Heyet, ayrıca tanığın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifadenin tutanağının istenmesini, Malatya'da tanık olarak dinlenmesi yönünde gereğinin düşünülmesini de kararlaştırdı.

Talepleri alan mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Hazirana bıraktı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir