KalDer'den Bosch'un Bursa tesislerine ödül

KalDer tarafından bu yıl ilk kez verilen "Kalite Çemberleri" ödülü, Bosch Bursa tesislerine layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURSA - Bosch Bursa Dizel Tesisleri, KalDer Ankara şubesi tarafından bu yıl ilk kez verilen "Kalite Çemberleri" ödülünü kazandı.

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, Bosch Bursa Dizel Tesislerinin iş mükemmelliği ve yüksek kalitesiyle bu alanda aldığı ödüllere bir yenisini daha eklediği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"CRI Enjektör montaj hattında yaşanan mekanik ve elektronik arızaların giderilmesine yönelik çalışmasıyla ödüle layık bulunan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş, bu çalışma ile üretim sırasında takılmaya sebep olan arızaları gidererek, hat duruşu, parça ve stok maliyetlerini sıfıra indirerek 221 bin euroluk kazanç elde etti. Aynı zamanda bu sebeple oluşan müşteri şikayeti ve yedek parça ihtiyaçları da ortadan kaldırılmış oldu."

Bosch Bursa Dizel Fabrikasının 2002'de, operasyonel birimler kategorisinde "Avrupa Kalite Başarı Ödülü", 2003'te Avrupa'nın kurumsal mükemmellik konusunda verilen "EFQM Büyük Ödülü", geçen yıl Uluslararası Kalite ve Verimlilik Merkezi'nin (IQPC), "Avrupa 6 Sigma Mükemmellik Onur Ödülü" ve Türkiye Kalite Derneği tarafından ilk kez verilen "Sürekli Mükemmellik Ödülü"nü aldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirket 2008 yılı nisan ayında 'Orta Doğu Kalite Birliği Mükemmellik Ödülü'nü alan bölgedeki ilk şirket olarak mükemmellik ve kaliteye yönelik bağlılığını ve bu konuda örnek bir şirket olduğunu tekrar kanıtladı. Bosch Ekim ayında ise 'EFQM Büyük Ödülü'nü ikinci kez alan ilk Türk şirketi oldu. Ankara KalDer tarafından verilen Kalite Çemberleri Ödülü ise bu zincire yeni bir halka olarak eklendi."

Kalite çemberleri, Türkiye'de ilk kez 1983 yılında uygulanmaya başlandı. Kuruluşların bu konudaki bilgi birikimlerini ve gerçekleştirilen çalışmaları paylaşmak amacıyla 1998 yılından bu yana her yıl KalDer tarafından 'Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı' düzenleniyor. Bu konferanslarda, kuruluşların kalite çemberleri faaliyetlerini nasıl gerçekleştirdikleri, ne tür zorluklarla karşılaştıkları, elde ettikleri sonuçlar ve kazanımlar paylaşılıyor.