Kalın: İdlib'de Türk ve Rus askeri olacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk ve Rus birliklerinin Suriye'nin İdlib kentinde konuşlanacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

Kalın, Türk ve Rus birliklerinin Suriye'nin İdlib kentinde konuşlanacağını şu sözlerle aktardı: "Muhtemelen İdlib bölgesinde ağırlıklı olarak bizler ve Ruslar, Şam etrafında ağırlıklı olarak Rusya-İran, güneyde Deraa bölgesinde Ürdün'ün ve Amerikalıların içinde yer alacağı bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Hatta Rusların bir önerisi var, belki Kırgızlar, Kazaklar belirli sayılarda güç gönderebilirler." 

Körfez ülkeleri taleplerini Katar'a iletilecek

Katar krizine de değinen Kalın, Kuveyt üzerinden Katar'a somut talepler içeren bir listenin ulaştırılacağını açıkladı.

Sözcü Kalın, "Katar tarafına Kuveyt üzerinden bir liste ulaştırılacak. Burada somut talepler ve Katar'ın yapması gerekenler olacak. Ağırlıklı olarak Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır olmak üzere dört ülke, taleplerini ileteceklerini ifade ettiler. Muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu talep listesi Katar tarafına iletilecek." dedi.

Erdoğan, Kral Selman ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7-8 Temmuz'da G20 zirvesi için Almanya'ya gideceğini hatırlatan Kalın, Erdoğan'ın burada Suudi Arabistan Kralı Selman ile ikili görüşme gerçekleştireceğini de söyledi.

Erdoğan'ın Almanya'da vatandaşlarla buluşma planı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Referandum sürecinde yaşanan tatsız hadiselerin tekrar edilmemesi için Alman makamlarının belirli bir sorumluluk ve olgunluk içerisinde hareket etmesi gerekir. Güvenliğin sağlanması, salonlar... Şimdi biz tabii ona bakıyoruz. Böyle bir uygun ortam oluşursa böyle bir toplantı yapılabilir" diye konuştu.