Kalitesiz tatlıdan kaçının

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

DENİZLİ - Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, merdiven altı yerlerde üretilerek ucuza satılan tatlıların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. 

Demirdak, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlı üreticilerinin yoğun mesai harcayarak tatlı yaptıklarını belirtti. 

Piyasada çok fazla tatlı ve çikolata seçeneğinin olduğuna dikkati çeken Demirdak, tüketicilerin yüksek fiyat yüzünden ucuz tatlı almaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Demirdak, şöyle devam etti: 

"Ramazan Bayramı'nda şeker ve çikolata daha çok tercih ediliyor. Bayram ve özel günleri fırsat bilerek ucuz yollu para kazanmak isteyenler olacaktır. Bu yüzden merdiven altı tabir edilen üretimler, sağlıksız koşullarda yapılıyor. Tatlı, lokum ve özellikle şeker alırken, üretilen yeri, ustalığı belli olan iş yerlerinden alışveriş yapılması gerekmektedir. Birçok örneğini görüyoruz, merdiven altı yerlerde üretilip ucuza satılan tatlılar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir." 

Gelişen teknoloji sayesinde birçok tatlı üreticisinin fason iş yaparak 3-5 liraya tatlı satışı yaptığını kaydeden Demirdak, "Düşük fiyatlarda tatlı olmaz. Zaten gıda maddelerinin bir maliyeti var. Ucuz tatlı aldım derken midenizde rahatsızlıklar meydana gelebilir. Vatandaşlarımız resmi satış belgeleri olan tatlıcı ve pastanelerden tatlı almaya dikkat etsinler. Yoksa bakkallardan, fırınlardan veya nerede üretildiği belli olmayan yerlerden tatlı almayın. Fırınların işi ekmek üretmektir, tatlı üretmek değildir. Bir şikayet durumunda Oda olarak yapılacak bir işlem bulunmamaktadır. Satın alınan tatlıların özelikle de sıcak havalarda 3 gün içinde tüketilmesi gerekmektedir" diye konuştu.