Kampüste tepki çeken ağaç kesimi

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yapılması düşünülen yaklaşık 300 metrelik yol güzergahındaki ağaçlık alanda, yol çalışması başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU  - Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) yapılması düşünülen yaklaşık 300 metrelik yol güzergahındaki ağaçlık alanda, yol çalışması başlatıldı. 

Alınan bilgiye göre, Gölköy Kampüsü'nde, Rektörlük ile İlahiyat ve Diş Hekimliği Fakültesi arasında bulunan boş alanlara ulaşımın sağlanması için başlatılan çalışma kapsamda, yaklaşık 300 metrelik yol güzergahındaki ormanlık alandaki meşe ağaçları kes 

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, yolun kendisinden önce planlandığını belirterek, "Bu planda, o bölgeye üç ayrı yol düşünülmekteydi. Deyim yerindeyse ben bu güzergahtan ikisini iptal ettim. En kısa güzergahını, önümüzdeki sene boş alanlara yapacağımız binalara ulaşımı sağlamak, merkez kampüsümüzle olan bağlantı ihtiyacını gidermek için ormandan bir yol açma ihtiyacımız oldu" diye konuştu. 

Ağacın ne denli önemli olduğunu bilmesi gereken kurumların üniversiteler olduğunu vurgulayan Coşkun, "Tabi bu ölçüde geçmişten günümüze de ağaçlandırma çalışmalarını, orman içerisinde bir üniversite olmamıza rağmen sürdürmekteyiz. Tarım Bakanlığından tahsis edilen bir arazimiz vardı. Bu arazimizi de ağaçlandıracağız. Açtığımız yer kadar ya da daha fazlasını önümüzdeki günlerde ağaçlandıracağız. Çok sıkışık bir ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla bu çalışmaya başlandı" ifadesini kullandı. 

Coşkun, yaklaşık 250-300 metre kadar bir alanda çalışmanın sürdürüleceğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir