Kamu temsilcisi 3 üye belli oldu

Abdülkerim Emek, Osman Akyüz ve Burhanettin Aktaş İMKB yönetim kuruluna atandı. Böylece 7 kişilik yönetim kurulunun tüm üyeleri tamamlanmış oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - İMKB yönetim kurulunun açık bulunan üç üyeliğine Abdülkerim Emek, Osman Akyüz ve Burhanettin Aktaş atandı. Bu atamalar ile birlikte yedi kişilik yönetim kurulunun tüm üyeleri tamamlandı.
Yönetim kurulu üyeliklerine atama kararı Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın imzası ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
İMKB Başkanlığına da 1 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile İbrahim Turhan atanmıştı. Turhan, 2 Ocak itibariyle görevi eski başkan Hüseyin Erkan'dan devraldı.
Resmi Gazete'nin 2 Kasım 2011 tarihli mükerrer sayısında yer alan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, İMKB Başkanı'nın ve Yönetim Kurulu üyelerinin görev sürelerinin 31 Aralık 2011 tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona ermesi kararlaştırılmıştı. Söz konusu kararname uyarınca, İMKB yönetim kurulunun üye sayısı 5'ten 7'ye çıkarılırken, İMKB Başkanının görev süresi dört yıl, yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olarak belirlenmişti.
Kararnamenin ardından 29 Kasım'da gerçekleştirilen İMKB Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan üye seçiminde, İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Değerler Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp, yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.
Öte yandan açık bulunan Başbakanlık Müşavirliğine, Devlet Arşivleri Genel Müdürü Yusuf Sarınay atanırken, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğüne de Doç. Dr. Uğur Ünal'ın atanması uygun görüldü.
Bu konularda ilginizi çekebilir