Kamuda zam pazarlığı start aldı

Kamuda çalışan 230 bin işçiyi ilgilendiren pazarlık görüşmeleri için ilk tur tamamlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçinin beklediği ücret zammı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Türk-İş yönetimi Trabzon'da bir araya geldi.

Türk-İş Trabzon İl Temsilciliğindeki toplantıya Bakan Yazıcı, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun yanı sıra diğer yetkililer katıldı.

Türk-İş, bir süre önce konfederasyona üye 24 sendikanın yetkili olduğu kamu kesimi toplu sözleşmelerinin koordinasyonunu sağlamak amacıyla Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu oluşturdu.

Kurulda Petrol-İş, Harb-İş, Tekgıda-İş, Tes-İş, Türk Metal, Demiryol-İş, Şeker-İş, Toleyis, Yol-İş, Tarım-İş, Maden-İş, Genel Maden-İş, Haber-İş ve Tez-Koop-İş sendikalarına yer verildi.

Türk-İş Trabzon İl Temsilciliği'nde Bakan Yazıcı, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun yanı sıra diğer yetkililerin de katıldığı toplantı 1 saat 20 dakika sürdü.

Bakan Yazıcı

Bakan Yazıcı, Türk-İş Trabzon temsilciliğinde Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve diğer yetkililerin katılımıyla yapılan görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, kamuda çalışanların ücret ve mali haklarına ilişkin toplu sözleşme sürecinin Ocak ayından itibaren toplu sözleşmelerin bitim tarihine göre başladığını belirtti.

Yazıcı, "Bunların bir kısmı ocaktan, şubattan ve marttan itibaren devam edecek. Bugüne kadar zaten sendikalar arasında toplu sözleşmelerin yapılmasına yönelik olarak teknik çalışmalar yani sözleşmede yer alacak diğer konular için düzenleyici çalışmalar sürdürülmeye devam ediyor" diye konuştu.

En son da kamuda çalışan işçilere ödenecek mali haklar konusunun gündeme geldiğini ifade eden Bakan Yazıcı, "Onları da daha önce Sayın Türk-İş Genel Başkanı'nın ifade ettiği gibi müteahhit defalar benimle bir araya gelmek suretiyle görüşmelerimiz oldu. Sayın Başbakanımız ile konuyu müzakere etme imkanları oldu. Bugün de bu çalışmaların bir değerlendirmesini yaptık. Ücret ve mali haklara ilişkin konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Türk-İş  Genel Başkanı Kumlu

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu ise Bakan Yazıcı'ya önerilerini götürdüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hedefimiz özellikle çalışanların enflasyon altında ezdirilmemesi, düşük ücretlerin yükseltilmesi ve Ocak ayında aldığımız ücretlerin iyileştirilmesi. Biliyorsunuz özellikle biz yüzde 15-20 ve 27'lik dilimlerden etkileniyoruz. Vergide bunun giderilmesi anlamında önerilerimiz oldu. Biz önerilerimizi verdikten sonra tekrar kısa sürede bir araya geleceğiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir