Kanada'daki fabrikasını kapattı

Ford'un Kanada'daki 44 yıllık tesisleri 22,7 milyon Kanada doları fiyatıyla satışa çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO - Ford şirketi, Kanada'nın St. Thomas kentindeki tesislerini kapattı.

Şirketin 461 dönüm arazi üzerindeki 44 yıllık tesisleri 22,7 milyon Kanada doları (41 milyon TL) fiyatla satışa çıkarıldı.

Kanada ve ABD polisinin kullandığı Crown Victoria ile Lincoln Town Car modeli başta olmak üzere bugüne dek Ford'un birçok modelinin üretildiği tesislerde bugün son aracın üretim hattından çıkarılması ile birlikte fabrikanın kapıları kapatıldı.

Satışa çıkarılan tesisler, Ford tarafından önümüzdeki 9 ay içerisinde müşterilere hazır hale getirilecek.

Satışı üstlenen CBRE firmasından Randy Fisher, tesislerin 2012 yazında resmen satışta olacağını açıkladı.

Tesisler ve arazi için belirlenen rakamın, ulaşım ve altyapı imkanları gözönüne alındığında oldukça avantajlı olduğunu kaydeden Fisher, "Tek olumsuzluk yüzlerce işçinin işini kaybetmiş olması" dedi.

Ford'un St. Thomas Fabrikası'nın kapatılması ile işini kaybeden 2 bin kişiden bazıları için Ford Kanada yetkililerinin, ülkedeki diğer fabrikalarda iş önerdikleri ve bazılarının da emekli olduğu belirtiliyor.

35 bin nüfuslu şehirde, Ford tesislerinin kapanmasından bazı iş yerlerinin de olumsuz etkilendiği belirtilirken, 3 bini geçen işsiz sayısı ile St. Thomas'ın, Kanada;nın işsizlik oranı en yüksek kentlerinden biri haline geldiği kaydediliyor.

St. Thomas Belediye Başkanı Heather Jackson Chapman, "Şehrimizde, 2 bin kişinin bir arada çalıştığı ve son derece iyi ücretler aldığı bu denli büyük bir tesisi bir daha görebileceğimizi sanmıyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir