Kanal İstanbul'da 'çevresel etki' süreci başladı

Kanal İstanbul projesi altyapısıyla ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları GM tarafından yapılması planlanan Kanal İstanbul projesi altyapısıyla ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İstanbul ili Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir ilçesi sınırları içerisinde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kanal İstanbul (Kıyı Yapıları [Yat Limanları, Konteyner Limanları ve Lojistik Merkezler], Denizden Alan Kazanımı, Dip Taraması, Beton Santralleri Dâhil) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır.Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27/03/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir."

Bu konularda ilginizi çekebilir