Kapalıçarşı'dan yangın açıklaması

Bazı belgelerin yok edilmesi için Kapalıçarşı'daki yangının kasıtlı çıkarıldığı iddialarına karşın Kapalıçarşı Esnafları Derneği'nden "Özel güvenlik teşkilatımızın bütün gelir-gider belgeleri muhafaza altındadır" açıklaması geçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu, 23 Aralık'ta çıkan yangında bazı mobilya, demirbaş ve bilgisayarların zayi olduğunu, özel güvenlik teşkilatlarının tüm gelir-gider belgelerinin muhafaza altında bulunduğunu bildirdi.
 
Derneğin Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, derneğin uzun yıllardır, 3 bin 600 iş yerinin bulunduğu Kapalıçarşı'nın tanıtımı ve güvenliği konusunda hizmet verdiğini belirtti.
 
Dernek bünyesindeki özel güvenlik teşkilatının Kapalıçarşı'nın kapalı olduğu pazar günleri hariç, diğer günler mesai saatleri içinde görevini büyük bir titizlikle yürüttüğü aktarılan açıklamada, 23 Aralık'ta güvenlik teşkilatının idari personelinin görev yaptığı kulübe ve arşiv niteliğindeki yerde yangın çıktığı hatırlatıldı.
Yangının, müdahale edildiği mevcut yer dışında bir yere zarar vermeden söndürüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Bunu fırsat bilen bazı kişiler vardır. Bunlar öteden beri dernek yönetimini ele geçirerek Kapalıçarşı'yı hayallerindeki rant alanı haline getirmek istemişlerdir. Özellikle yangından sonra bu kişilerin iddia ettikleri olayla ilgili ihbarlar ve basına yaptıkları duyurular, gerçeği tamamen saptırmaya yöneliktir. Her türlü insani yaklaşımımıza rağmen kötü niyetlerini terk etmeyen bu kişilerin dernek üyeliğine, bu yıl son verilmiştir. Üyelikten atılma itirazları da keza mahkeme kararıyla reddedilmiştir.
 
23 Aralık tarihinde yaşadığımız üzücü, lokal yangını da fırsata dönüştürmeye çalışan bu kişiler, yönetim kurulunun yangını kasıtlı çıkardığını kamuoyu önünde söylemeye cesaret edecek kadar zıvanadan çıkmışlardır. Oysa yaptığımız tespitlerde zayi olanlar, yangın dolayısıyla bazı mobilya, demirbaş ve bilgisayar cihazları olmuştur. Bir yerde kasıtlı yangın çıkarılması bazı belgelerin yok edilmesi amacına dayanır. Yangında söz konusu malzemeler dışında özel güvenlik teşkilatımızın bütün gelir-gider belgeleri ve kayıtları muhafaza altındadır. Ayrıca bilgisayar kayıtlarımızın yedekleri mevcuttur. Yönetim kurulumuz, böylesi ağır bir karalamaya tevessül eden kişiler hakkında yasal işlem başlatmıştır."