Kapatılan dernekte arbede: 7 gözaltı

Bir hukuk bürosu ile aynı adreste faaliyet gösterdiği belirlenen derneğin kapatılmasına tepki gösteren gruba polis biber gazı ile müdahale etti, 7 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İçişleri Bakanlığı'nın OHAL Kanunu kapsamında terör örgütleri ile bağlantılı olduğu belirlenerek faaliyetleri durdurulan 370 dernekten biri olan hukuk bürosunun faaliyetlerinin durdurulması sırasında ortalık savaş alanına döndü. Polisin müdahalesi ile kapatılan dernekte 7 kişi yaka paça gözaltına alındı.

Ankara'da Kızılay Mahallesi Mithatpaşa caddesi üzerinde bulunan, resmi kayıtlara göre bir hukuk bürosu ile aynı adreste faaliyet gösterdiği iddia edilen derneğin, terör örgütleri ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı OHAL Kanunu kapsamında faaliyetlerinin durdurulma kararı alındı.

Kararı bildirmek için hukuk bürosu ile aynı adreste bulunan derneğe gelen yetkililere kendilerini avukat olarak tanıtan yaklaşık 50 kişilik grup derneğin bulunduğu dairenin kapısını kilitleyerek karşı koymak istedi.

Derneğin bulunduğu bina önüne özel harekat polisleriyle birlikte çok sayıda çevik kuvvet ekipleri, asayiş polisleri, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Çevre güvenliğini en üst düzeyde alan emniyet güçleri binanın etrafını sardı. Çevrede bulunan bazı grupların derneğin kapatılmasına tepki göstermesi gerilimi arttırdı.

Polis slogan atarak derneğe kendilerini kilitleyen kişilere destek olan gruplara biber gazı ile müdahale etti.

Özel harekat polislerinin yukarı çıkmasıyla kapı kırılarak içeri girildi. Derneğe giren emniyet güçleri içeride bulunan kişileri yaka paça dışarı çıkardı.

Aşağı indirilen ve bölgeden uzaklaşmayarak slogan atmaya devam eden kişiler polis tarafından gözaltına alındı.