Kapatılan mahkemelerin dosyaları dağıtıldı

Kapatılan Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ile TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaların yeni adresleri kurayla belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kapatılan Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ile TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaların yeni adresleri kurayla belirlendi.

Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan'ın odasında gerçekleştirilen kurada, Ankara'daki 10 ağır ceza mahkemesinin başkanı, kapatılan mahkemelerdeki davaların hangilerini kendilerinin göreceğini belirledi.

Kura sonucuna göre, 28 Şubat Davası, Fevzi Şıngar başkanlığındaki Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde, 12 Eylül askeri darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı dava ise Oktay Saday'ın başkanı olduğu Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılandığı dava, Hayrettin Türe'nin başkanı olduğu Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken ile bazı Özel Harekat Polislerinin de arasında bulunduğu sanıklar hakkında açılan 2 ayrı dava ise Tekman Savaş Nemli'nin başkanı olduğu Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kura sonucunda, kapatılan mahkemelerdeki diğer davalar da dağıtıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir