Kaplan: Gelin bizi kapatın

BDP'li Kaplan, İçişleri Bakanı Şahin'in, "BDP, PKK'nın uzantısı" şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, " Yargıtay Başsavcısına ihbar ediyorum; Gelin bizi kapatmak için gereğini yapın" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in partisine yönelik sözlerine tepki göstererek, "Yargıtay Başsavcısına ihbar ediyorum; Gelin bizi kapatmak için gereğini yapın" dedi.
TBMM'de basın düzenleyen Kaplan, BDP grubunun 3 aylık faaliyetlerini basın mensuplarına dağıttı.
Hükümetin "kötü polisi" olarak nitelediği Şahin'in, partisinin faaliyetlerini "KCK faaliyeti" olarak değerlendirdiğini iddia eden Kaplan, şu görüşleri savundu:
"Kendimizi ihbar ediyorum. Grubumuzun başkanvekili olarak ihbar ediyorum; Yargıtay Başsavcısına da buradan partimin faaliyetlerinin tümünü, Meclis tutanaklarında ve internet sitesinde de var, ihbar ediyorum. Biz bu çalışmaları yaptık. Gelin bizim kapatılmamız için gereğini yapın. Eğer İçişleri Bakanının emrindeyseniz. Değilseniz, lütfen şu İçişleri Bakanına da bir cevap verin. Yürütme yargıya bu kadar müdahale etme hakkına sahip değilse, anayasayı ihlal ediyorsa, hak ettiği cevabı da 'yargı bağımsızdır' demeyi de Anayasa Mahkemesinden, HSYK'dan, Yargıtay'dan ve Yargıtay Başsavcısından bekliyoruz."
Kaplan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "iyi polis" rolünü üstlendiğini ileri sürerek, "Sayın Bülent Arınç'ın bütçe görüşmelerindeki Kürt sorunu ile ilgili konuşması kişisel, duygusal konuşması mıdır? Yoksa hükümeti bağlayan bir konuşma mıdır?" diye sordu.
Milletvekili emekli aylıklarına yapılan zam
Kaplan, gazetecilerin milletvekillerinin emekli aylığına yapılan zamla ilgili sorularını da yanıtladı. Milletvekillerinin emekli maaşlarında bazı teknik eşitsizlikler bulunduğunu ifade eden Kaplan, şunları söyledi:
"AKP, MHP, CHP bir araya geldiler ve bu konuda bizden önce toplantılar yaptılar. Anlaştılar. Bize geldiler. Bizde sorulduğu zaman teknik olarak ilk getirilen tüm tasarılara baktık. Evet sigortalı olan, BAĞ-KUR'dan gelen emekli olamıyordu. Eşitsizlik vardı. Bunun giderilmesi gerektiği konusunda, bizim önceden eşitlik konusunda görüşlerimiz vardı. Bu konuda anlaşmış olan 3 partinin bizi ikna eden teknik düzenlemeleri karşısında imza veren bir partiyiz."
Bu konularda ilginizi çekebilir