Kar ulaşıma izin vermiyor

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa'da 40, Balıkesir'de 36, Kayseri'de 51, Malatya'da 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yurtta görülen yoğun kar yağışı bazı illerdeki köy yollarını kapadı.

Hafta sonundan itibaren görülen yoğun kar yağışı Bursa'da 40, Balıkesir'de 36, Kayseri'de 51, Malatya'da 22, Bartın'da 10, Karabük'te 35, Hakkari'de 24 köy ve 60 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, hafta sonundaki kar yağışının yüksek kesimlerde daha etkili olduğunu söyledi. Balıkesir'de de 36 köy yolunun ulaşıma açılmasına çalışıldığı bildirildi.

Kayseri'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Sarız ilçesine bağlı 25 köy, Pınarbaşı ilçesine bağlı 4 köy, Develi ilçesine bağlı 12 köy, Tomarza ilçesine bağlı 3 köy ve Yahyalı ilçesine bağlı 7 köy yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari'de hafta sonu etkili olan kar nedeniyle 24 köy ve 60 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Malatya'da hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Akçadağ ilçesinde 5, Arguvan'da 3, Doğanyol'da 1, Pütürge'de 13 olmak üzere toplam 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bu arada Pütürge-Malatya karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Her iki yönden de yol açma çalışmaları devam ederken, yoğun sis çalışmaları zaman zaman aksatıyor.

Bartın'da 10, Karabük'te de 35 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Çanakkale'de transit gemi geçişleri yapılamıyor

Çanakkale'de etkili olan kar yağışı, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kar yağışı boğazın bazı bölümlerinde görüş mesafesini azalttı. Bunun üzerine, Çanakkale Boğazı, çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Yetkililer, şehir hatlarındaki ulaşım hizmetlerinin sürdüğünü, boğaz geçişi yapacak gemilerin kuzey ve güney noktalarında bekletildiğini kaydetti.

Kar nedeniyle eğitime ara verildi

Niğde'de kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 4 ilçede eğitime bugün ve yarın ara verildi. 

İl Sağlık Kurulu'ndan yapılan açıklamada, il merkezi, merkeze bağlı belde ve köylerle tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime verildiği hatırlatıldı.

Olumsuz hava koşullarının sürdüğü belirtilen açıklamada, ilçe milli eğitim müdürlükleriyle yapılan görüşmenin ardından il merkeziyle bağlı belde ve köylerle Altunhisar, Bor, Çamardı ve Çiftlik ilçelerindeki okullarda yarın da eğitim yapılmayacağı bildirildi.

Kar yağışının yoğun olarak etkili olmadığı Ulukışla ilçesinde ise eğitime yarın başlanacağı kaydedildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'nın yedi ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (bugün) tatil edildi, 105 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Kar yağışına bağlı olarak Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Yunak, Doğanhisar, Bozkır ve Güneysınır ilçeleri ile Ilgın ilçesine bağlı Gökbudak, Dığrak ve Güneypınar köylerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (bugün) tatil edildi.

Diyarbakır'da uçuşlar gecikmeli yapılacak

Dün geceden itibaren güneyden esen kuvvetli rüzgarın etkisiyle Suriye ve Irak üzerinden gelen toz bulutu ve sis, Diyarbakır kent merkezi ile çevresinde etkisini sürdürüyor.

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan ve günlük hayatı etkileyen toz bulutu ve sis şehirlerarası ulaşımında yüksek yerlerde görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, toz bulutu ve sisin yarına kadar devam edeceğini, yarın etkili olacak yağmurla birlikte toz bulutunun dağılmasının beklendiğini bildirdi.

Toz bulutu nedeniyle Diyarbakır Havaalanından uçakların 12.30'a kadar kalkış yapamayacağı ve bazı uçak seferlerinin de gecikmeli olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Pegasus Havayollarının bugün saat 08.45 Adana-Diyarbakır ve 10.20 Diyarbakır-Adana uçuş seferlerinin de kötü hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildiği öğrenildi.

İstanbul-Diyarbakır seferini yapan PGT 192 sefer sayılı yolcu uçağı Diyarbakır'daki şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle alana iniş yapamayınca Malatya Erhaç Havaalanı'na yönlendirildi.

Yolculardan bazılarının aynı uçakla İstanbul'a döndüğü, bazılarının ise otobüslerle Diyarbakır'a hareket ettiği öğrenildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir