Kar yağışı geliyor

Cumartesi gecesi Bolu, Kastamonu, Çankırı, Bilecik, Bursa çevrelerinin yükseklerinde kar yağışı olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, "Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde, hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak" dedi.

Çağlar, perşembe ve cuma günleri ülke genelinde önemli bir yağış beklenmediğini söyledi. Pazar gününe kadar lodosun özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (saatte 60-80 kilometre) şeklinde eseceğini belirten Çağlar, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceğine dikkati çekti.

Cumartesi günü yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini ifade eden Çağlar, şunları kaydetti:

"Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ) ve Kuzey Ege (Edremit, Ayvalık, Dikili ve gece İzmir) kıyılarında başlayacak yağışların, pazar günü yurdun iç ve batı kesimlerinde (Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) devam etmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, akşam ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Çankırı, Bilecik, Bursa (Uludağ) çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Pazartesi günü kuzey ve iç bölgelerde (Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı) aralıklarla yağmur, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Kayseri, Sivas, Yozgat, Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek yağışların, salı günü kuzeydoğu kesimlerine doğru çekilerek ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, pazar günü batı bölgelerde; hafta başında kuzey, iç ve doğu kesimlerde 10-12 derece olmak üzere hissedilir derecede azalacak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir