Kar yağışı kapıda

İstanbul'da halen yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışın, akşam saatlerinden sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul'da akşam saatlerinden sonra kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da halen yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışın, kuvvetli poyraz ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşüyle birlikte akşam saatlerinden sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

Özellikle bu gece ve yarın sabah saatlerinde il genelinde yer yer yağışın kuvvetli olması beklendiğinden, deniz ulaşımında aksama, zaman zaman tipi şeklinde kar yağışı, görüş mesafesinde azalma, yüksek kesimlerde ve viyadüklerde buzlanma gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Topbaş: Toplu taşıma araçlarını kullanın 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tobbaş, meteorolojiden alınan bilgilere göre, Akdeniz Bölgesi'nden gelen yağışlı havanın tüm İstanbul'da etkili olacağını belirterek, "Zaman zaman fırtınaya dönüşebilir. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Özel araçlarını kullanacaklarsa kar lastiklerini mutlaka takmaları gerekiyor" dedi.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere açıklama yapan Tobbaş, AKOM olarak İstanbul'un tüm bölgelerinde hazırlık yaptıklarını ve belediyelerin karla mücadelesinin ulaşım ile ilgili olduğunu söyledi.

Daha önceki yağışlı havadan en fazla etkilenenlerin kar lastiği kullanmayan sürücüler olduğunu hatırlatan Tobbaş, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını istedi.

Tobbaş şunları kaydetti:

''Meteoroloji'den aldığımız bilgiye göre, Akdeniz Bölgesi'nden gelen yağışlı hava tüm İstanbul'da etkili olacak. Zaman zaman fırtınaya dönüşebilir. Vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Özel araçlarını kullanacaklarsa kar lastiklerini mutlaka takmaları gerekir. Karla mücadelemize 860 araç ve 2 bin 460 personel ile hazırız. Belediyelerin karla olan mücadelesi ulaşım ile ilgilidir. Trafik ile ilgili sıkıntılar ile ilgilidir. Herkesin bizimle beraber hareket etmesi gerekir. Vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri gerekir. 1-2 gün daha dikkatli olmaları gerekecek.

Yarın sabah vatandaşlarımız karlı bir güne uyanabilirler. Daha önceki yağışlarda yollarda problem yaşayan sürücülerin genelde kar lastiği kullanmayan sürücülerden oluştuğunu biliyoruz. İstanbul'un her noktasında mücadelemiz sürecek. Daha önce toplamda ana arter ve arter olarak 3 bin kilometre alanda çalışma yaptık. Meteorolojiden gelen bilgilere göre, gece sıcaklığının -2'ye kadar düşmesi bekleniyor. Yağışlı havanın hiçbir olumsuzluğa sebebiyet vermeden geçirilmesini dilerim''

AA

Bu konularda ilginizi çekebilir