Kar yolları kapattı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün öğle saatlerinden itibaren kapanan Balıkesir-İzmir karayolu ulaşıma açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve kar yağışı, tüm yurdu etkisi altına almaya başladı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün öğle saatlerinden itibaren kapanan Balıkesir-İzmir karayolu ulaşıma açıldı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir-İzmir karayolunun yaklaşık 11 saatlik çalışmanın ardından ulaşıma açıldığını söyledi.

Karayolunda, araçların zincir takarak geçişlerine izin verildiğini ifade eden Arslan, yoldaki araç yığılmasının da azaldığını kaydetti.

Bu yollara dikkat edilmeli

Öte yandan, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş'nin batı santralinde aşırı yüklenmeden dolayı oluşan arıza giderilerek, Balıkesir'e tekrar elektrik verilmeye başlandı.

Balıkesir-İzmir Karayolunun yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün öğle saatlerinden itibaren ulaşıma kapanması sonrasında Türk Kızılayı Kuzey Ege Bölgesi Afet Yönetim Müdürlüğü'ne ait 5 kişilik 2 ekip tarafından bölgede kumanya ve su dağıtımının ardından 500 adet battaniye de bölgede dağıtılmak üzere yola çıkarıldı.

Kardan köy yolları kapandı

Hakkari-Şırnak karayolu ile 58 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehiriçi ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 2 metreye kadar düştü.

Bursa'da ulaşıma kapalı 50 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor. Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, yüksek kesimlerde cuma gecesi başlayan ve cumartesi günü kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Bilecik'te iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 80 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçe merkezi ile toplam 448 köye elektrik verilemezken, 314 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Açıklamada, elektrik verilemeyen ilçe ve köylerle ulaşıma kapalı olan köy yolları için ekiplerin çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi.

Başkent'te trafik aksadı

Başkent genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde tekrar başlayan yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla çok sayıda ana cadde ile ara yollarda trafik aksadı.

Buzlanmanın da meydana geldiği bazı yollarda maddi hasarlı trafik kazaları yaşanırken, Çetin Emeç Bulvarı, Dikmen Caddesi, Öveçler Caddesi, Bağlum Caddesi, Konya Yolu Kepekli mevki ile özellikle kentin yüksek yerlerindeki pek çok cadde ve sokak ulaşıma kapandı.

Belediye ekipleri ana caddelerde ve kent girişindeki bulvarlarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparken, emniyet güçleri ve trafik ekipleri de çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bu arada, Esenboğa Havalimanı'nda uçak seferlerinin normal olarak devam ettiği, ekiplerin seferlerin aksamaması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İDO seferleri iptal etti

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin bazı dış hat seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, yarın saat 15.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferi karayel dolayısıyla iptal oldu.

Bugün saat 21.30'daki Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri de yapılamadı.

Uludağ'da kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, cuma gecesi başlayan kar yağışı, halen etkisini sürdürüyor.

Kar kalınlığının 55 santimetreye ulaştığı oteller bölgesinde hava sıcaklığının eksi 10 derece olduğu öğrenildi. Yağışın gün boyu etkili olacağı, yarın öğleden sonra ise hafifleyerek süreceği bildirildi.

Burdur'da yollar trafiğe açıldı

Burdur-Antalya karayolunda bir TIR'ın devrilmesi sonucu kapanan yollar trafiğe açıldı. Burdur Mehmet Akif Üniversitesi kampüsü yakınında bulunan Kurna rampasında bir Tır'ın devrilmesi sonucu otobüs ve TIR'lara kapanan Antalya-Burdur karayolu ve yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Burdur Fethiye karayolu yapılan çalışmaların ardından trafiğe açıldı.

Yetkililer, yolların karlı olması nedeniyle trafiğe çıkacak araçların zincir kullanması gerektiğini belirttiler.

Öte yandan Muğla'da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Muğla-Aydın karayolu ile kent merkezinde yaşanan buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Afyonkarahisar'da da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan karayollarının, yeniden ulaşıma açıldığı bildirildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Uşak-Afyonkarahisar karayolunun 0-50 kilometreleri arasında ulaşım tek şeritten sağlanırken, Afyonkarahisar-Kütahya, Afyonkarahisar-Seyitgazi, Afyonkarahisar-Sandıklı karayolları ise ulaşıma tamamen açıldı.

Yetkililer, söz konusu bölgelerde yeniden buzlanma ve tipi olabileceğini göz önünde bulundurularak sürücülerden dikkatli olmalarını istediler.

İzciler mahsur kaldı

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde TMSF tarafından el konulduktan sonra izci kampı olarak kullanılan Uzan ailesinin eski çiftliğinin kar nedeniyle kapanan yolu ulaşıma açıldı.

Ümraniye, Üsküdar, Maltepe, Kadıköy ve çeşitli ilçelerden gelen lise öğrencileri izci kampı olarak kullanılan çiftlikteki kampa katıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle çiftliğin ve çevre köylerin yolu ulaşıma kapandı. Ayrıca, trafoda meydana gelen arıza nedeniyle kampın elektrikleri kesildi.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri iş makineleriyle yolu açmaya çalıştı. Tipi nedeniyle uzun süren çalışmanın ardından yol ulaşıma açıldı.

Bolu'da zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor

Düzce'deki yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı ve Akçakoca karayolunda büyük ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Alınan bilgiye göre, D100 Bolu Dağı Bakacak mevkisi ve Düzce-Akçakoca D655 karayolunun Kabalak ve Hiciz Bayırı mevkilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan büyük tonajlı araçlar ulaşımın aksamasına neden oluyor.

Trafik ekipleri, Bolu Dağı girişi olan Kaynaşlı ilçesinde ve Düzce-Akçakoca karayolunun girişi olan Boğaziçi beldesinde büyük tonajlı araçların geçişine izin vermiyor. Küçük araçlar ise zincirli bir şekilde yola devam edebiliyor.

@page@

Sakarya'da köy yolları ulaşıma kapandı

Sakarya'nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Akyazı, Hendek, Pamukova, Geyve, Taraklı, Sapanca ve Kocaali ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri kapanan yolların büyük büyük bölümünü kar kamyonları ve dozerlerle küreyerek yeniden ulaşıma açtı.

Bazı köylerde hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için de çalışmalar sürdürülüyor.

Fethiye'ye 25 yıl sonra ilk kez kar yağdı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 25 yıl sonra ilk kez kar yağdı.

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, sıcak iklimiyle bilinen Fethiye ve Ölüdeniz beldesinde de etkili oldu. Akşam saatlerinde ilçenin yüksek kesimlerinde hafif şekilde yağan kar, yer yer birikintiler oluşturdu. Fethiye'ye yaklaşık 25 yıl sonra ilk defa kar yağdığını belirten vatandaşlar, bu duruma çok şaşırdıklarını söyledi. Hayatında ilk kez kar görme fırsatını yakalayan çocuklar ise kar topu oynadı.

Çocuklarının neşesine ortak olan anne ve babaları, "Yıllar sonra Fethiye'de kar gördük. Havalar Ölüdeniz'de sıcak ve güneşli gidiyordu. Aniden kar yağmaya başladı. Bu karın keyfini çıkarıyoruz" diye konuştu.

Uçak seferleri de etkilendi

Yurtta etkili olan olumsuz hava şartları uçak seferlerini de etkiledi. İzmir Adnan Menderes Havaalını'ndan yapılan uçuşlar yarım saat ile 45 dakika arasında gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor.

Pegasus Havayolları'nın dün saat 20.25'teki İzmir-Konya seferi ise Konya'daki kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Mersin'de sağanak yağış etkili oldu

Mersin'de, önceki geceden beri etkili olan fırtına ve yağışın etkisiyle oluşan yüksek dalgalar nedeniyle sahil bandındaki bazı yürüyüş parkurları kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, yağış ve fırtına bugün sabaha kadar etkisini sürdürdü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle büyük dalgalar oluşunca Adnan Menderes Bulvarındaki sahil bandında yer alan bazı yürüyüş parkurları belediye ekiplerince güvenlik şeridi çekilerek kapatıldı. Bazı kişiler ise dalgaların 5-6 metreyi bulduğu gözlenen ve kentin en işlek sahil bölümü olan Barış Meydanında dalgaları izlemeye geldi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 80 kilogramın üzerinde yağış düştüğü, yağışın gün boyunca aralıkla süreceği kaydedildi.

Antalya'da don uyarısı

Antalya'nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Soğuk ve yağışlı hava Antalya'da da etkisini gösterdi.

Antalya ile Korkuteli ilçesi arasındaki bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Tahtalıbeli mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar kontrollü olarak Korkuteli ilçesine gönderiliyor. Karayolları ekipleri de yolun trafiğe kapanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün akşam için Antalya'da don uyarısı yaptı. Hava sıcaklığının gündüz 8 derece olduğu kentte, akşam saatlerine sıcaklığın sıfır dereceye düşeceğini belirten yetkililer, üreticilerin dona karşı hazırlıklı olmalarını istedi.

Meteoroloji'den kar uyarısı

Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Yozgat çevrelerinde yoğun kar yağışı, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu ve Giresun'un yüksek kesimleri ile Yozgat çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Yarın sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen kar nedeniyle çığ düşmesi, ulaşımda aksama, buzlanma ve don olaylarına karşı başta sürücüler olmak üzere vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de ise kuvvetli yağış bekleniyor.

Yarına kadar etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesinin yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşların ve yetkililerin gerekli önlemleri almaları istendi.

Öte yandan Marmara ile yurdun iç kesimlerinde sabah ve gece saatleri öncelikli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiği, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir