Kar yüzünü gösterdi

İstanbul'da aralıklı kar yağışı yarın Anadolu yakasında daha yoğun olmak üzere devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Kar yağışı İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusunda etkisini gösterecek. İstanbul, bu gece saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan poyraz fırtınası ile kuvvetli kar yağışının etkisi altına girecek.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte bu akşam saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan poyraz fırtınasıyla birlikte kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Poyraz fırtınası yarın etkisini yitirecek. Hava sıcaklığı bu gece eksi 1 dereceye düşecek. 
Devlet Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yeni haftada soğuk ve yağışlı hava tahmini uyarısında bulundu.
Çağlar, kar yağışının, bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın güney ve doğusu, (Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Bolu, Düzce, Kastamonu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak çevrelerinde görüleceğini bilirtirken yağışın, bugün akşam saatlerinden itibaren de Eskişehir ve Ankara çevrelerinde devam edeceğini açıkladı.
Çağlar, bugün rüzgarın Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzeydoğu yönlerden (Poyraz) saatte 40-50 kilometre hızla eseceğini, sıcaklığın, Marmara ve Ege Bölgelerinden başlamak üzere hissedilir derecede, 8 ila 10 derece düşerek, mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti.
İstanbul'da yarın beklenen en yüksek sıcaklık 3 derece olacak ve aralıklı kar yağışı Anadolu yakasında daha yoğun olmak üzere devam edecek. 
Perşembe günü hava sıcaklığı gündüz 6, gece eksi 1 derece olacak. Parçalı bulutlu havanın etkili olacağı kentte, yağışlar gündüz ara ara devam edecek, akşam saatlerinde hafif kar yağışı başlayacak. Çarşamba ve perşembe günleri, sabah saatlerinde don ve buzlanma görülecek.
Cuma günü, hava sıcaklığı gündüz 2 derece hissedilecek ve sabah saatlerinde hafif kar yağışı etkili olacak. Günün ilerleyen saatlerinde ise İstanbul parçalı bulutlu bir havanın etkisi altına girecek.
Hafta sonuna kadar hava sıcaklığı, mevsim normalleri altında olacak.
Edirne'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor
Edirne'de öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi yollarda buzlanmalara neden oldu. Edirne girişindeki Avrupakent civarında 3 araç yoldan çıktı, kentin değişik noktalarında yollarda oluşan buzlanma nedeniyle de 7 maddi hasarlı trafik kazası yaşandı. Sazlıdere rampasında ise çok sayıda araç yolda kaldı.
Karyolları ekipleri ise Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu ile Edirne-Havsa ve Uzunköprü kara yolunu açık tutmak için kar küreme ve yollara tuz atma işlemini sürdürüyor.
Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ait ekipler rampalarda tuz atma ve kar küreme çalışması yaparken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yaya kaldırımlarının kardan temizlenmesi için çalışma yapıyor.
Yetkililer, kar yağışının bu gece tipi şeklinde devam edeceğini, yarın ise yerini çok bulutlu havaya bırakacağını bildirdi.
Öte yandan, tipi nedeniyle Kırklareli'nin Lüleburgaz-Babaeski ilçeleri arasında ulaşım güçlükle yapılıyor.
Kırklareli merkeze bağlı Dereköy köyü ile Demirköy ilçesine araçların zincirsiz gidişine izin verilmiyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir