Kara Kuvvetleri, uzman erbaş alacak

Başvurular 14 Ekim'e kadar yapılabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na başvurular, internet ortamında ''www.kkk.tsk.mil.tr'' adresinden bugünden itibaren 14 Ekim'e kadar yapılabilecek.

Başvurusu kabul edilen adaylara uygulanacak sınavın tarihi ve yerleri de 24 Ekim'de açıklanacak. Yazılı sınav 2 Kasım'da yapılırken sınav sonucuna göre ön sağlık kontrolü ve fiziki kabiliyet yeterlilik testi tarihleri ise 7 Kasım'da duyurulacak. Asil ve yedek adaylar 5 Aralık'ta açıklanacak. Güvenlik soruşturması işlemlerine de aynı tarihte başlanacak.

Komando uzman erbaş adaylarının ''Komando olur, paraşütle atlar'' kayıtlı sağlık raporu alması gerekirken, uzman erbaşlık için bugün itibariyle 26 yaşından gün almamış adaylar başvurabilecek.

Yazılı sınav Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya, Samsun, Sivas ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Girne) yapılacak.

30 Mart 2008 tarihinde yapılan uzman erbaş yazılı sınavında başarılı olan ancak ikinci aşama sınavlarına katılmayan veya bu sınavlarda elenen adaylardan başvuru şartlarını muhafaza edenlerin uzman erbaş olmak için tekrar müracaat etmeleri halinde 2 Kasım 2008 tarihinde yapılacak yazılı sınava girmeleri zorunluluğu bulunmuyor.