Karabük, sakin bir seçim yaşadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK'ten / Hakkı BİLGÜCÜ

hakki_bilgucu@mynet.com

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimi belli oldu. Sanayici Şaban Akyüz, başkanlık görevini aynı meslek grubundan haddeci Pehlivan Baylan'a devretti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nda bu dönem meslek grupları belirlenirken önemli değişikler yapıldı.  Meslek gruplarının temsilcileri seçiminde  geçmiş dönemlerdeki gibi kavga, dövüş  yaşanmadı. Bu çerçevede yönetim kurulu başkanı ve üyelikleri için de tek listeyle seçime gidildi.

Sanayici Pehlivan Baylan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu listesinde Osman Nuri Sürmen, Uğur Bostancıoğlu, İlyas Çavuşoğlu, Seyit Ahmet Çoşar, Ali Tellioğlu, İsmail Kokmaz, Kenan Şentürk ve Esat Demirhan yer aldı. 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ilimizin  en önemli sivil demokratik kuruluşları arasında yer alıyor.

TSO yönetimleri geçmişte çok önemli kararlarda etkin rol oynadı. Başarılı olan yönetimlerin yanı sıra, başarısız görülen yönetimler de oldu. TSO yönetimlerinin başarısız olduğu dönemlerde kaybeden ise, hep Karabük halkı oldu.  Karabük'ün il olmasında, üniversitenin, organize sanayi bölgesinin kurulmasında TSO yönetimlerinin büyük emeği var. Karabük Demir-Çelik Fabrikalarının(KARDEMİR) özelleştirme sürecinde, TSO yönetimi, TOBB'un desteğini de alarak hükümete özel bir statü için baskı uyguladı. Bu süreçte olayların kamuoyuna yansıyan yönleri var, yansımayan yönleri var. TOBB'un muazzam örgütlenme yapısından dolayı siyasiler üzerinde önemli etkileri oluyor.Ayrıca TOBB yönetimi ile yakın diyalog kuran, birlikte projeler üreten TSO yönetimleri de çok daha başarılı bir dönem geçirebiliyor. Karabük  TSO'nun yönetim kurulu üyeliklerine ve başkanlığına seçilen işadamlarının

başarılı yada başarısız olabilecekleri konusunda şimdiden önyargılı yaklaşmak doğru olmaz. Göreve seçimle geldiler ve başarı ya da başarısızlık onların elinde. Bu konuda oluşacak tabloyu görev süreleri içerisindeki etkinlikleri belirleyecek.