Karadeniz'de sağanak yağış uyarısı

Karadeniz Bölgesinde, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ilk saatlerde Giresun çevreleri ile Rize, Artvin ve öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu 

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (33)

Ankara: Parçalı ve az bulutlu (36)

İzmir: Parçalı ve az bulutlu (34)

Antalya: Az bulutlu ve açık(33)

Adana: Parçalı bulutlu (35)

Samsun: Parçalı ve az bulutlu (32)

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı(31)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (41) 

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in doğusunda güneybatı yönünden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı doğusunun çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Giresun çevreleri ile Rize, Artvin ve öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.