Karaman: Konut faiz indirimlerinde fazla marj kalmadı

Vakıfbank Genel Müdürü Karaman, konutta faizlerin oldukça aşağı çekildiğini, bu nedenle de faiz indirimlerinde fazla bir marjın kalmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tüketiciler için faiz oranlarının cazip bir hale geldiğini söyleyen Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, konut kredilerinde de faizlerin oldukça aşağı çekildiğini, bu nedenle de faiz indirimlerinde fazla bir marjın kalmadığını belirtti.

Karaman, 2009 yılı içinde konut kredisi sektöründe yüzde 12,5 büyüme kaydedilerek 42 milyar liralık plansman seviyesini aştığını, Vakıfbank'ın ise aynı dönem içinde sektörde 2008 yıl sonu pazar payını yüzde 8,12'den yüzde 9,3'e çıkarttığını söyledi.

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen faiz indirimlerinin bankalar tarafından uygulamaya konularak kredi ürünlerine yansıtıldığını anlatan Karaman, bugün gelinen noktada tüketiciler için faiz oranlarının cazip bir hale geldiğini kaydetti.

Yaşanan küresel krizde en kötü senaryonun geride kaldığı düşünülürse, bundan sonra yavaş yavaş krizden çıkış sürecinin yaşanacağını ifade eden Karaman, "Merkez Bankası'nın açıklamaları ve piyasa beklentileri dikkate alındığında, yakın bir tarihte gecelik faizlerde bir artış söz konusu olmayacaktır. Bunun yanı sıra konut kredilerinde ise yaşanan yoğun rekabetin etkisiyle, kredi faizlerinin oldukça aşağı çekildiğini, bu nedenle de faiz indirimlerinde fazla bir marjın kalmadığını görmekteyiz" dedi.

Kredi alırken maliyet üzerinden hesap yapın

Konut kredisi kullanan tüketicilere önerilerde bulunan Karaman, şöyle konuştu:

"Tüketicilerin, ödeme planlarını oluştururken kullanacakları konut kredilerinin uzun vadeli olduğunu göz önünde bulundurmalarını ve bu doğrultuda gelirlerine en uygun kredi seçeneğini kullanmalarını öneririz. Buna ek olarak, müşterilerimiz kullanacakları kredi faiz oranının yanı sıra kredi masraf bedellerini de dikkate alarak toplam maliyet üzerinden hesap yapmalıdırlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir