Karamanoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma

Dün akşam Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan tartışma sonrası, Burak Can Karamanoğlu'nun öldürüldüğü ve iki kişinin de yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için dün Beyoğlu'nda düzenlenen cenaze töreninin ardından yapılan gösterilerde, iki grup arasında çıkan kavga sonucu  Burak Can Karamanoğlu'nun silahla başından vurularak öldürülmesi ve iki kişinin de yaralanması olayına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Nöbetçi olduğu için soruşturmayı devralan ve inceleme başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Faruk Söker'in, olaya ilişkin İstanbul Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanacak olan olay yeri inceleme raporu ile maktul Karamanoğlu'nun cenazesinin sevk edildiği Adlı Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan da Adli Tıp raporu beklediği öğrenildi.

Kavga olayında Burak Can Karamanoğlu ile yanındaki kişilere, gösteri yapan bir grubun silahla ateş ettiği ve olaydan sonra kaçtığını değerlendiren Savcı Söker'in, olayın provokasyon olabileceği ihtimali üzerinde durduğu da kaydedildi.  Savcı Söker'in, olay yerinde bulunan kamera görüntülerinin bir an önce savcılığa ulaştırılması talimatı verdiği belirtildi.

Bu arada, olayda yaralanan ve hastaneye sevk edilen iki kişiden birisinin durumunun ağır olduğu ve yaralı diğer kişinin de taburcu edildiği ifade edildi.

Otopsi işlemi tamamlandı

Kasımpaşa Asker Hastanesi'nden sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Karamanoğlu'nun cenazesinin otopsi işlemleri tamamlandı. 

Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, ailesine teslim edildi.  

Adli Tıp Kurumu Raporu'ndan 

Aile yakınlarından Dursun Eker, Adli Tıp Kurumu Raporu'nda, Burak Can Karamanoğlu'nun 9 mm çapındaki silahtan çıkan bir merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği bilgisinin yer aldığını söyledi. 

Rapora göre, Karaman'ın başında ve yüzünde çeşitli yaralanmalar da bulunduğunu belirten Eker, raporda bu yaraların düşmeye bağlı olduğunun belirtildiğini ifade etti. 

Vatandaşlar, Karamanoğlu'nun evinin önünde toplandı

Bu arada, sabah saatlerinden itibaren Burak Can Karamanoğlu'nun Okmeydanı Piyalepaşa Mahallesi Fatih Sultan Caddesi'ndeki evinin önünde vatandaşlar toplanmaya başladı. 

"Burak Can ölmedi", "Okmeydanı şehidine sahip çık", "Esnaf şehidine sahip çık", "Burak Can Karamanoğlu ölümsüzdür" şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatılan olayın gerçekleştiği Fatih Sultan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.