Karayılan'ın yakalandığı iddiası

Avrupa Birliği Bakanı Bağış ve İçişleri Bakanı Şahin terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığı iddiaların değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediyesince, Ataşehir İçerenköy'de düzenlenen sokak iftarına katıldı.

Bağış, bir gazetecinin, "Murat Karayılan'ın yakalandığına dair haberler çıktı. Size herhangi bir bilgi geldi mi?" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Bana gelen herhangi bir bilgi yok. İnşallah gerçektir. Ama eğer değilse bile bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbürkü gün, eninde sonunda bütün teröristlerin sonu bellidir. Dünya tarihinde teröristlerin nereye geldiği, ne olduğu zaten görülmüştür. Hiçbir şekilde başarıya hiçbiri ulaşamamıştır. Sonuçta hepsi ya yakalanmıştır ya da güvenlik güçleri tarafından öldürülmüşlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Biz, devlet olma geleneği bin yılı aşmış bir devletiz. Herkes ona göre hesabını, kitabını yapsın. Devletin sağladığı imkanlardan bütün vatandaşlarımız yararlanıyor. Bakın bu sofrada Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Çerkeziyle, Lazıyla, sağcısıyla, solcusuyla, hep beraber iftar açabiliyoruz. Bu sofrada herkese yer var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu sofra gibi. Bu ülkede herkese yer var. Yeter ki sofranın huzurunu bozmaya kimse kalkmasın. Yeter ki herkes sofranın kurallarına uymaya, sofranın zenginliğini artırmaya, sofraya katkı vermeye hazır olsun. Biz büyük bir ülkeyiz, büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Allah'ın izniyle zorlukları da hep beraber aşacağız."

Edremit'teki Valilik konutunda, TRT 6'nın 'İftar Zamanı' programına konuk olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de iddialara ilişkin, "Bunu iddia sahiplerine ya da iddianın kaynağına sorabilirsiniz. Biz de henüz öyle birşey yok" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir