Kardelenler projesi belgesel oldu

Turkcell ve ÇYDD tarafından yürütülen projenin belgeseli National Geographic Channel tarafından tanıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Turkcell ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğince (ÇYDD) yürütülen "Kardelenler Projesi"nin National Geographic Channel tarafından yapılan belgeseli tanıtıldı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki belgeselin tanıtımında konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, gençlerin, geleceğin teminatı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aileleri de çocuklarının en iyi eğitimi almalarını istiyor. Proje dünyaya örnek olacak bir proje. Yaptığımız katkılardan dolayı gurur duyuyoruz. Proje dahilinde 20 bin öğrenciye Turkcell bursu verdik. Bunlardan 8 bin 666'sı  liseden mezun oldu, bin 902 öğrenci üniversiteyi kazandı ve 755 öğrencimiz de üniversiteden mezun oldu. Üniversiteden mezun olan öğrenciler arasında şu an meslek hayatına atılarak, doktor, avukat, hemşire ve öğretmen olan Kardelenler var."

National Geographic yönetmeni Ivan Bouso ile derginin fotoğraf sanatçısı Tino Soriano tarafından görüntülenen belgesel, 1 Temmuzdan itibaren National Geographic Channel Türkiye'de yayımlanmaya başlayacak. Belgesel, daha sonra Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Norveç, İsveç ve Finlandiya'da gösterime girecek.

Derginin fotoğrafçısı Tino Soriano'nun çektiği fotoğraflardan oluşan "Kardelenler Fotoğraf Sergisi" de davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Tanıtımda, davetlilere "Kardelenler Projesi"nin belgeseli izletildi. Belgesel, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Tanıtıma, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel'in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.