”Karikatürler CHP'nin iç bunalımını çok güzel çizmiş”

Bakan Arınç, CHP'deki tüzük tartışmasıyla ilgili olarak konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TRABZON - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'deki tüzük tartışmasıyla ilgili olarak, ''Bugünkü karikatürlere ve haberlere bakılırsa CHP'nin kendi içindeki bu sorunla başının dertte olduğu görülüyor. Yani bu karikatürler CHP'nin bugün kendi iç bunalımını çok güzel çizmiş'' dedi.

Arınç, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Taksim'deki terör saldırısına değinen Arınç, ''Bu tür terörist eylemlerde yapılan açıklamalar, hedef şaşırtma arzuları, bu eylemde kullanılan insanın kimliği, bunların hepsinin bir adli tahkikat sonucunda tamamen ortaya çıkması mümkündür. Yoksa şu andaki açıklamalar hedef şaşırtıcı olabilir. Propaganda amaçlı olabilir, dikkatleri başka yana çekme arzusu olabilir'' diye konuştu.

Eylemin terörist bir eylem olduğunu, masum insanların hedef alınarak yapıldığını ve bir canlı bomba eylemi şeklinde tezahür ettiğini ifade eden Arınç, ''Tek kişi midir, iki kişi midir, üç kişi midir, nereden gelmişlerdir, hangi amaçla bu eylemi yapmışlardır, kimlerin yönetiminde, direktifiyle bu iş olmuştur, bunların hepsi ortaya çıkarılacaktır. Türk emniyeti ve güvenlik güçlerimiz, daha sonra Türk yargısı eminim bu konunun bütün detaylarıyla açıklandığı ve hem de çok yakın bir zamanda açıklandığı bir güne bizi kavuşturacaktır. Bunu lanetliyoruz, yaralı polis arkadaşlarımıza ve sivillere Allah'tan şifalar diliyoruz. Bu eylemin son olması dileğimizi tekrarlıyoruz'' dedi.

CHP'deki tüzük tartışması

Arınç, ''CHP'de yaşanan tüzük tartışmasıyla ilgili'' soru üzerine de şunları söyledi:

''Bu konuya hiç kafa yormuyoruz. Çünkü bu bir partinin kendi iç meselesidir. Yani bugünkü karikatürlere ve haberlere bakılırsa CHP'nin kendi içindeki bu sorunla başının dertte olduğu görülüyor. Özellikle bugün bütün gazetelerdeki karikatürleri takip ettim. Sizler de gazetecisiniz, lütfen bugün onlara bakın. Yani bu karikatürler CHP'nin bugün kendi iç bunalımını çok güzel çizmiş. Ben bir değerlendirme yapmayacağım. Yani bu partinin kendi içerisinde karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Sanıyorum kendi parti iç dinamikleriyle bu konuda çalışmalar yapılacaktır.''

Bu konularda ilginizi çekebilir