”Kârımızı uluslararası alanda rekabet için sermayeye çeviriyoruz”

İş Bankası GM Özince, Sakarya'da yapılan "İş'le Buluşmalar" toplantısında konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hasan COŞKUN

SAPANCA - İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye'nin en büyük ticari bankası olduklarına ve 300'ün üzerinde iştirak kurduklarına vurgu yaparak, "Kazandığımız paranın büyük bir kısmını sermaye olarak tutuyoruz. Uluslararası alanda rekabet edebilmek için bu şart" diye konuştu.

İş Bankası ile DÜNYA Gazetesi işbirliğinde düzenlenen "İş'le Buluşmalar" toplantısı Güral Sapanca Wellness Park Otel'de yapıldı.

Sakarya'nın önde gelen sanayicileri ile iş adamlarını bir araya getiren toplantı, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'un açılış konuşmaları ile başladı. Toplantıya Saray Halı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, Durmazlar Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Berksoy, TEMA Vakfı Projeler Teknik Danışmanı Metin Şenol ve DÜNYA Gazetesi Yazarı Rüştü Bozkurt da katılarak, birer konuşma yaptılar. İş'le Buluşmalar'ın Sapanca'da gerçekleştirilen, Sakarya toplantısını DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ yönetti.

Günümüz koşullarında bölgesel ve uluslararası fırsatlar, yeni iş alanları ve sektörel gelişim fikirlerinin ele alındığı geleneksel "İş'le Buluşmalar" toplantısının açılış konuşmasını yapan İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, "İş Bankası kurulduğu günden buyana 300'ün üzerinde iştirake hayat verdi" diyerek, "Müteşebbisler olarak bizler sermaye piyasasının geliştirilmesi için gerekli altyapıyı istemek durumundayız" şeklinde konuştu.

Özince, İş Bankası'nın Türkiye'de özel sektörü destekleyen bir misyonunun olduğunu da belirterek, " Türkiye krizi yaşarken, biz şube sayısı bakımından bine yaklaşmıştık. Şimdi şubelerimizin sayısı bin 200'ü geçti" diye konuştu. Türkiye'nin en büyük ticari bankası olduklarını da kaydeden İş Bankası Genel Müdürü Özince, "Ticari kredilerde birinciyiz. Kazandığımız paranın büyük kısmı ise sermaye olarak bırakığyoruz ve sürekli büyüyoruz. Uluslararası alanda rekabet edebilmek için bu gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir