Karkamış boşaltıldı

Gaziantep’in Karkamış ilçesine Suriye sınırındaki Cerablus'tan atılan havan mermileri isabet etti. Polis sınıra yakın vatandaşları bölgeden tahliye ederken TSK sınır ötesindeki IŞİD mevzilerini vurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep’in Karkamış ilçesiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesi arasındaki müşterek sınırın terör örgütü IŞİD'ın kontrolündeki bölgeden, dün Karkamış ilçe merkezine 7, sınır hattındaki Yarımca Mahallesi'ne 2 olmak üzere toplam 9 havan mermisi atıldığı belirtildi.

Gaziantep Valiliğince, Halep'in Cerablus ilçesinde, terör örgütü IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında devam eden çatışmalardan seken bazı havan mermilerinin Karkamış ilçe merkezine düşmesi üzerine kentin bazı mahallelerindeki vatandaşların daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ilçedeki kamu görevlilerinin de 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi.

Kamu görevlileri 2 gün izinli sayılacak

Yapılan saldırılarda can ve mal kaybının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, "Karkamış ilçemizin şehir merkeziyle birlikte, sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallerinde ikamet eden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ilçemizde görev yapan kamu görevlilerimizin hizmetleri aksatmayacak şekilde 2 gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür." bilgisi paylaşıldı.

TSK saldırıya karşılık verdi

Bölgeye 9 havan mermisi atılması üzerine Halep kentine bağlı Cerablus bölgesi Fırtına obüsleriyle vuruldu. 

Karkamış'ta Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir cami, taziye evi ve vatandaşlara ait evlere isabet eden havan mermileri can kaybına neden olmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'taki terör örgütü IŞİD hedeflerini, sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle gün içerisinde aralıklarla ateş altına aldı.

'Cerablus operasyonuna her türlü desteği vereceğiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cerablusa düzenlenen operasyona ilişkin, '2Sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz ve DAEŞ’in komşu ülkelerimizden hem Suriye hem Irak'tan temizlenmesi için de her türlü katkıyı sağlayacağız. Söylediğiniz bölgelerdeki operasyonlara da zaten destek veriyoruz. Hem Afrin'den doğuya doğru kuzeyden giden hem de Cerablus'tan başlayacak operasyona da her türlü desteği vereceğiz. Bu her şeyden önce bizim kendi güvenliğimiz için önemli ve bölgenin istikrarı için, terör örgütlerinden bölgemizin temizlenmesi için önemli." dedi