Kaş'ın sebze meyvesi İngiltere'de

İhraç ürünleri İngiltere'nin süpermarket zincirlerinde "Ovataze" markası adı altında satılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAŞ - Antalya'nın Kaş ilçesinden İngiltere'ye ihraç edilecek yaş meyve ve sebze, bu ülkenin süpermarket zincirlerinde "Ovataze" markası adı altında satılacak

İngiltere'de faaliyet gösteren büyük gıda firmalarından Stubbins yetkilileriyle, Kaş'ın Ova Beldesi'nde üretici ve yetkililerle devam eden görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı.

Varılan anlaşma uyarınca Ova Beldesi'nde yaklaşık 3 bin 500 hektarlık serada yetiştirilecek domates, biber, patlıcan, salatalık, nar ve elma gibi pek çok sebze-meyve İngiltere'ye ihraç edilecek ve İngiltere'nin büyük süpermarket zincirlerinde "Ovataze" markası adı altında satılacak.

JJ Food Service'in sahibi Mustafa Kamil aracılığıyla bir araya gelen Ova Beldesi Belediye Başkanı Tevfik Taner, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Ovataze Şirketi  Müdürü Ahmet Erzen, Stubbins'in kurucusu Mario Difrancesco ve şirket direktörü Peter Turone ile diğer şirket yetkilileri söz konusu anlaşmanın Türkiye ve İngiltere'deki ticari ilişkilerin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirttiler.

Ova Beldesi Belediye Başkanı Tevfik Taner, organik tarım açısından her türlü teknik donanıma sahip olduklarını ve üreticilere güvendiklerini belirtti. Taner şöyle dedi:

"Bizi ziyaret eden ekibe yöremizi en iyi şekilde gezdirdik ve olanaklarımızı tanıttık. Yüksek tepelerden verimli topraklarımızın fotoğrafları çekildi. Meteorolojiden iklim koşulları ile ilgili detaylı bilgiler alındı. Üretim sezonu başladıktan sonra yeniden ziyaret edildik. Ürünlerimizdeki kaliteyi gören yetkililer bizimle çalışmayı teklif ettiler. Yöremize de katkısı olacağı için kendilerine bir yer tahsis ettik. Anlaşmalar sonucunda yöremizde üretilecek organik sebze ve meyveler 'Ovataze' markası adı altında İngiltere'ye ihraç edilecek ve zincir marketlerde tüketicinin beğenisine sunulacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir