Kasetleri yayınlayan sitede AKP reklamı

MHP'li vekil adaylarına ilişkin kasetleri yayınlayan sitede AKP reklamlarının yayınlanmasına ilişkin Reha Denemeç açıklama yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, "farklıülkücüler" internet sitesinde AK Parti reklamlarının yayımlanmasının Google'ın reklam stratejisinden kaynaklandığını belirterek, "Reklamların bu sayfada yayımlanmasında, AK Parti'nin özel bir çalışması kesinlikle olmadığını, AK Parti reklamlarının yayımlandığı tespit edilen bu ve benzeri sitelerin derhal kampanya dışı bırakıldığını" bildirdi.

Denemeç, yazılı açıklamasında, bazı internet siteleri ve televizyonlarda AK Parti'nin "farklıülkücüler" sitesine reklam vermesi ile ilgili eleştiriler olduğunu belirtti.

Bu eleştirilerin, Google reklamlarının nasıl yönlendirildiğine ilişkin ciddi bir bilgi eksikliğinden ya da son günlerin tartışmalı sitesini AK Parti ile ilişkilendirme çabasından kaynaklandığını ifade eden Denemeç, şunları kaydetti:

"Partimiz, seçim döneminde daha fazla insana ulaşabilmek ve daha etkin bir reklam kampanyası yürütmek için Google üzerinde de reklam kampanyalarına başlamıştır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun olarak kullanılan Google'ın kendine özgü reklam stratejileri var. Google, reklamların internet kullanıcılarına ulaşabilmesi için ilişkili anahtar kelimeler belirlemenizi zorunlu tutar ve reklamların nerelerde yayımlanacağını sizin belirlemiş olduğunuz anahtar kelimelere bağlı olarak rastgele seçer.

'Siyaset, parti, seçim' gibi siyasetle ilişkili reklamların ortak anahtar kelimeleri var. AK Parti reklamlarının yayımlandığı söz konusu sitede de bu tür kelimelerin sık geçmesinden dolayı Google, AK Parti'nin vermiş olduğu reklamları bu sayfada da göstermiştir."

Reklamların bu sayfada yayımlanmasında kesinlikle partinin özel bir çalışmasının olmadığını belirten Denemeç, AK Parti reklamlarının yayımlandığı tespit edilen bu ve benzeri sitelerin, derhal kampanya dışı bırakıldığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir