Kasımda en çok TOBB haber oldu

Kasım ayında, ekonomi sayfalarında yayınlanan birlik, dernek ve odaların yer aldığı haberler içinde, en çok Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin haberlerinin yer aldığı belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA  - Kasım ayında, ekonomi sayfalarında yayınlanan birlik, dernek ve odaların yer aldığı haberler içinde, en çok Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) haberlerinin yer aldığı belirlendi.
 
TOBB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Medya Takip Ajansı Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazeteyle dergiyi incelendiği araştırmada, Kasım ayında TOBB’un, ekonominin önünün açılması için yeni anayasa ve sistemin yapılandırılmasını istediği haberler başta olmak üzere, yazılı basında toplam 2 bin 838 adet haberde yer aldığı ortaya çıktı. 
 
Araştırmada, TOBB’un geçtiğimiz ay, ekonomideki başarının devlet ve özel sektörün el ele vermesi, yeni anayasa ile sistemin yeniden yapılandırılmasıyla mümkün olduğunu açıkladığı haberlerle yazılı basında geniş yankı bulduğu çıkan haberlerde belirlendi. 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ay boyunca yaptığı açıklamalarının, ekonomi sayfalarında 830’dan fazla haberde yer aldığı belirlenirken, Başkan Hisarcıklıoğlu’nun, özellikle YÖK Kanunu, sınır kapılarının modernizasyonun ile karşılıksız çek konusunun önemi hakkındaki dikkat çekici açıklamaları, yayınlanan haberlerde en çok ilgi gören konuların başında yer aldı.