Katarlı gruptan 500 milyon dolarlık yatırım

Katarlı yatırım grubu Retaj, en az 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de "İslami modelde" oteller yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Katarlı yatırım grubu Retaj, en az 500 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'de "İslami modelde" oteller yapmayı planlıyor.

Retaj Yönetim Kurulu Üyesi Mohammed Bin Johar Al-Mohammed, Türkiye'nin çok kısa sürede rüşdünü ispat ederek, son dönemlerde çok büyük başarılara imza attığını belirtti.

Gruplarının Türkiye'nin bu atılımından yararlanarak yatırım kararı aldığını ifade eden Al-Mohammed, "Türkiye'nin özellikle dünya çapında 16, Avrupa'da 6. duruma gelmesi bütün gözleri Türkiye üzerine çekti. Biz de bu durumdan esinlenerek Türkiye'ye yatırım kararı aldık" dedi.

Gruplarının 5 yıl önce kurulduğunu, şu anda 6 ülkede faaliyetleri olduğunu anlatan Al-Mohammed, özellikle otel rezidans yatırımlarında Türkiye'de stratejik ortak aradıklarını ve bu çerçevede Koray İnşaat şirketi ile görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Al-Mohammed, yatırımı sadece Türkiye'de düşünmediklerini, Türk partnerleri ile Katar ve üçüncü ülkelere de giderek, beraber proje geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye için en az 500 milyon dolarlık yatırım düşündüklerini belirten Al-Mohammed, "Stratejik partnerimizle beraber bunu başlangıç olarak görüyoruz. Diğer ülkelere açıldıkça bu yatırımlar daha da hız kazanacaktır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir